יום ראשון, 5 במרץ 2023

חיתוכיות גזר תפוחים ועוד

 

לא כולנו אנשי ארוחת בוקר, בטח לא בשעה מוקדמת מידיי, רק המחשבה על סלט, ביצה ופרוסת לחם

עושה לי מערבולת בבטן

אז משהו לא מידיי מתוק, לא גדול מידיי,נגיד שבריא יותר, בכל זאת יש בו גם גזר וגם תפוח

ביס כייפי,  ליד הקפה בבוקר, לא תנסו?

מתובל בתערובת תבלינים מפנקת . את המתכון לקחתי מהבלוג של smitten kitchen 

והתאמתי לטעמי הבית

רכיבים:

150 גר' גזר מגורר על מגררת דקה 

120 גר' תפוח קלוף מגורר על מגררת עבה

80 גר' אננס חתוך לקוביות קטנות

50 גר' צימוקים לבנים קטנים

קליפת לימון מגוררת

130 גר' סוכר

155 גר' שמן

2 ביצים גדולות

3/4 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש

1/4 כפית מלח

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

160 גר' קמח

אופן ההכנה:

מגררים את הגזר והתפוח

מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים היטב

משטחים בתבנית משומנת 20X20

אופים בחום 175 מעלות כ- 35 דקות

מקררים

וחותכים לקוביות

נשמר כמה ימים במקרר





2 תגובות:

  1. אפשר לרשום את הכמויות של הגזר התפוחים , האננס והשמן בכוסות ולא בגרמים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. באפיה הדיוק חשוב, ולכן המתכון מופיע בגרמים.

      מחק