אפיה בתנור היא דרך נוחה וטובה להכין מנות בשיטת שגר ושכח.
כשלא צריך לעמוד ליד סיר או מחבת ולדאוג האם יש די נוזלים לערבב
האם הטעמים טובים כבר מרגיש לי קל יותר.
הרבה פעמים אכין ביום חמישי תבניות עם בשרים מתובלים, כן אני מאמינה
שצריך לתבל מראש כדי לקבל ספיגת טעמים טובה, וכך ביום שישי רכבת תבניות לתנור.
מתחילה עם תבנית הדגים:
פילה אמנון אפוי בירקות
רכיבים:
6 פילה אמנון שלום או חצוי
3 עגבניות פרוסות דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
4-5 שיני שום כתושות
כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
תיבול לדג:
מיץ מלימון
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
ובהמשך
2 כפות חרדל
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מתחילים עם הדגים, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור מניחים לחצי שעה.
מכינים ממרח מהחרדל, פפריקה מלח ופטרוזיליה
ומורחים את נתחי הדג.
מניחים לספיגת טעמים
מכינים את המצע:
מניחים שום, עגבניות פרוסות ורצועות פלפל בתבנית אפיה
מתבלים וזולפים שמן זית
אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות, כדאי לערבב תוך כדי לפחות פעם אחת,
מוציאים
מניחים על הירקות את נתחי הדג ומחזירים לתנור
לאפיה של עוד 20-25 דקות בחום 190 מעלות.
סלטים תמיד יצטרפו למנה הראשונה
פינת הירק
גם פה חיפשתי לי חיים קלים והכנתי "סטייק" כרובית
מתכון של מגי שראיתי ברשת וממש מצא חן בעיניי
מה צריך?
ראש או 2 של כרובית לא גדולה אבל צפופה
ביצים טרופות עם מלח, וכפית חרדל
פרורי לחם מתובל במלח ואבקת שום
איך?
בתור התחלה משרה את הכרובית במים עם חומץ לחצי שעה, שוטפת ומעבירה
למים רותחים למשך כ- 15 דקות
כעת פורסים לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ
טובלים בביצים טרופות
אח"כ בפרורי הלחם ומשכיבים בתבנית
מרססים בשמן ואופים בחום 200 מעלות כ-30-40 דקות
לקינוח העלתי מהאוב עוגת תפוחים רכה וטובה
שתי שכבות תפוחים בתוכה , מתובלת בקינמון ובמעט ציפורן
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה