יום רביעי, 15 במרץ 2023

קובה פטנט במרק ירקות

 

בשבועות שלפני פסח אני מבשלת את מה שיש לי בארונות

והפעם החלטתי להשתמש בסולת שנותרה לי

דייסות - לא בבית ספרנו והמתכון הקליל לקובות שהעלה רון יוחננוב ממש 

מצא חן בעיניי.

אז צלחת מרק ירקות ובה כדורים שמנמנים תמיד נשמעת כעונג עילאי



שהרבה אצלי יעריכו

מתכון לקציצות עם הציפוי של הקובה פטנט 

כמות לכ-30 קובות בגודל בינוני , בשביל כל כך הרבה קובות צריך סיר גדול וגם הרבה מרק, 

כי הקובות גם אוהבות מרק

ו"שותות" את הנוזלים, אז אם לא בא לכם להשאר עם ערימת ירקות וקובות, שימו הרבה נוזלים.


למילוי בשר:


500 גרם בשר טחון (אפשר לעשות גם שילובים עם הודו ופרגיות - מה שאתם אוהבים) 

1 בצל גדול קצוץ דק דק (מעורבב עם כפית מלח + כפית סוכר) 

חופן פטרוזיליה קצוצה דק 

2 ביצים

חצי כוס סולת 

1/2כפית תבלין  בהרט

1/4 כפית כמון

מלח

פלפל שחור 


לציפוי:


3 ביצים + קורט מלח (המלח חובה בכדי לשבור את המרקם של הביצים ולהפוך אותם לנוזליות 

(לא להוסיף מים) 

2 כוסות סולת חיטה  בתוספת כפית מלח


אופן ההכנה: 


בקערה, מערבבים את בשר הטחון עם שאר החומרים  ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

בשלב זה אישפזתי את הקערה במקרר להתייצבות

מגלגלים לכדורים בערך בגודל כדור פינג פונג. 


בקערה טורפים את הביצים עם המלח עד שהופכות להיות נוזליות. 

מסדרים קערה נוספת עם סולת. 





טובלים כל כדור בביצה, סולת ואז שוב בביצה ושוב סולת וזהו. סה"כ 2 טבילות. 



לא צריך לקרר לא צריך להכניס למקפיא. פשוט זורקים אותם למרק הרותח ומבשלים כחצי שעה.. 


מכינים מרק ירקות שאוהבים.

המרק שלי כלל:

1 בצל קצוץ

1 כרישה חתוכה לאורך ופרוסה

3 שיני שום

1 עגבניה מגוררת

4-5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס

2 קישואים פרוסים

2 גזר חתוך לאורכו ופרוס

חתיכה קטנה של דלעת חתוכה לקוביות קטנות

10 גבעולי פטרוזיליה +10 גבעולי כוסברה קצוצים

12 כוסות מים


שימו לב. חשוב להוסיף את הקובות לתוך מרק רותח! 


לאחר שהוספתם את הקובות למרק הרותח, מורידים מעט את הלהבה 

ומבשלים כרגיל כחצי שעה או עד שהקובות רכות וטעימות לכם. 


מגישים חם. 




בתאבון ! 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה