יום ראשון, 19 במרץ 2023

שושני גבינה קרם לימון ואוכמניות

 



רכיבים:

בצק גביניות:

250 גר' קמח

250 גר' חמאה

3 כפות סוכר

250 גר' גבינת טוב טעם


מילוי:

1 גבינה טוב טעם (250 גר)

1 גבינת שמנת (250 גר)

1/2 ביצה

5 כפות סוכר

כפית תמצית ונילכפית קורנפלור


קרם לימון:

200 מ"ל מיץ לימון

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

50 גר' חמאה

3/4 כוס אוכמניות

זיגוג:

100 גר' אבקת סוכר

2 כפות חלב או מים


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, מעבדים את הקמח והסוכר עם החמאה, מוסיפים את הגבינה 

מערבבים את חומרי הגבינה

מכינים את הקרם לימון (עדיף יום קודם שיספיק להתקרר)

מביאים לרתיחה את כל החומרים מלבד החמאה תוך טריפה , מוסיפים את החמאה ממשיכים לערבב

כשהחמאה נמסה מסירים מהאש, מקררים, מעבירים דרך מסננת כדי להפטר מקליפת הלימון 

מכסים היטב ומקררים כמה שעות במקרר.


מחלקים את הבצק ל- 2 מרדדים למלבן בעובי 2-3 מ"מ, מורחים מחצית מקרם הגבינה

שמים כמה כפות מקרם הלימון ולבסוף מפזרים אוכמניות


מגלגלים לגלילה ופורסים, מעמידים את השושנים בתבנית משומנת




אופים בחום 175 מעלות כ- 45 דקות, מקררים



                                            מטפטפים את  הזיגוג על המאפה שהתקרר







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה