יום רביעי, 12 ביולי 2023

שבת יום הולדת לאיש

 


כבר הרבה זמן לא הכנתי שבת כבקשתך

ואין כמו יום הולדת לנסות לדלות את המתכונים האהובים על "ילד היומולדת" ולהכין לו אותם.




קציצות דגים לא היו לנו כבר כמה שנים, כמדומני

אז רגע לפני תשעת הימים כשאני מנסה להכין מנות ללא בשר, הכנתי גם קציצות בקלה

בדיוק כמו שחמותי היתה מכינה ואין אחד שמוותר עליהן, בחרתי לתבל את הדגים הטחונים 

 ולהשאיר לספיחת טעמים

כמה שעות במקרר, אח"כ גילגלתי את הקציצות בפרורי לחם וטיגנתי.

אפשר לאכול ככה אבל ברוטב העגבניות הפיקנטי /מתקתק זה הרבה יותר טעים, חם או קר.





כרוב ממולא זה יום עבודה, אני לא מכינה לעיתים קרובות , אבל כשהקניין חוזר 

עם ראש כרוב גדול ועוד שטוח, זה לא באמת רמז... יותר כמו בקשה.

אז כרוב ממולא לעיקרית , גם את המתכון הזה למדתי מחמותי 

היא מכינה את הממולאים הללו פיקנטיים מתקתקים

ממש בשונה מהמתכון ההונגרי שאני רגילה לו.






הממולאים הללו נחשבים כסוג של תוספת ולכן אני מוסיפה עוד מנת בשר

והפעם עוף בתנור


ותפוחי אדמה אפויים כי זה השילוב המנצח



הקינוח היה ממש הפתעה, 

בקינוחים הוא לא משהו , מעדיף להנות מסורבה כזה או אחר

ולכן

הכנתי לו עוגת סורבה

אפיתי 4 דיסקיות מרנג בקוטר 20 


4 חלבונים מוקצפים היטב עם 350 גר' סוכר ואבקת סוכר




אפויים בחום  90 מעלות למשך כ- 4 שעות




קניתי 1 ק"ג סורבה בשלושה טעמים

וסידרתי בשכבות

כדי שיראה גם עוגת יום הולדת פיזרתי על דיסקית אחת סוכריות צבעוניות לפני האפיה






                                                          ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם

                                                    



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה