מתוק, קפוא וצבעוני
אם חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על הארטיקים שמכינים בבית, קבלו את הפוסט הזה
שיקח את הארטיקים שלכם למחוזות אחרים לגמרי.
השילוב של מנגו, קיווי, דובוני גומי וג'לטין יסחוף אתכם לחגיגה קפואה
שתפיל אתכם מהרגליים. תזהרו לא לחטוף בריין-פריז
מה צריך לפעילות המהנה הזאת?
מתקן להכנת ארטיקים (אפשר גם כוסיות פלסטיק קטנות),
מקלות עץ לארטיק,
פירות העונה - במקרה הזה מנגו וקיווי,
כוס סוכר,
כפית תמצית וניל,
קליפת לימון,
שקית ג'לטין של 14 גרם
שמים בסיר כוס סוכר ו-1/2 1 כוסות מים, סרט קליפת לימון וכפית תמצית וניל.
מרתיחים חמש דקות ומקררים
כעת לפירות: נתחיל עם המנגו
חותכים לקוביות קטנות וטוחנים עם 1/3 כוס מים,
בהמשך נוסיף 2/3 כוס סירופ סוכר ומחצית מכמות הג'לטין
יוצקים את התערובת לתבניות הייעודיות, או לחילופין - לכוסות החד פעמיות, כך שיתמלאו רק עד החצי. אם בחרתם בכוסות יש להוסיף יריעת אלומיניום עם חור בחלק העליון, כך שמקל הארטיק יוחזק באופן ישר.
אחרי שסיימנו עם הנגלה הראשונה, אפשר להתפרע.
נותנים לילדים למלא תבניות ריקות נוספות בממתקי גומי אהובים.
מכינים את הקיווי בדיוק כמו שהכנו את המנגו:
מקלפים, פורסים לחתיכות וטוחנים בבלנדר. מערבבים היטב עם 2/3 כוס סירופ סוכר
ועם המחצית השניה של הג'לטין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה