יום ראשון, 9 ביולי 2023

חם בחוץ מתקררים בבית

 מתוק, קפוא וצבעוני


אם חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על הארטיקים שמכינים בבית, קבלו את הפוסט הזה 

שיקח את הארטיקים שלכם למחוזות אחרים לגמרי.

השילוב של מנגו, קיווי, דובוני גומי וג'לטין יסחוף אתכם לחגיגה קפואה 

שתפיל אתכם מהרגליים. תזהרו לא לחטוף בריין-פריז


מה צריך לפעילות המהנה הזאת?

מתקן להכנת ארטיקים (אפשר גם כוסיות פלסטיק קטנות), 

מקלות עץ לארטיק, 

פירות העונה - במקרה הזה מנגו וקיווי, 

כוס סוכר, 

כפית תמצית וניל, 

קליפת לימון, 

שקית ג'לטין של 14 גרם


שמים בסיר כוס סוכר ו-1/2 1  כוסות מים, סרט קליפת לימון וכפית תמצית וניל. 

מרתיחים חמש דקות ומקררים



כדי לקבל את הארטיק שלנו במרקם פחות קרחי נוסיף מעט ג'לטין לסירופ

מפזרים את שקית הג'לטין בקערית, יוצקים לתוכה חצי כוס מים ומחכים לתפיחה. 

כלומר, לרגע שבו הג'לטין סופח את הנוזלים.


כעת מכניסים את הקערית למיקרו ומחממים לכמה שניות ובודקים כל הזמן 
הנוזל צריך להצטלל ותו לא
מוציאים מהמיקרו ומניחים לנוזל להתקרר מעט


כעת לפירות: נתחיל עם המנגו 

חותכים לקוביות קטנות וטוחנים עם 1/3 כוס מים, 

בהמשך נוסיף 2/3 כוס סירופ סוכר ומחצית מכמות הג'לטין



יוצקים את התערובת לתבניות הייעודיות, או לחילופין - לכוסות החד פעמיות, כך שיתמלאו רק עד החצי. אם בחרתם בכוסות יש להוסיף יריעת אלומיניום עם חור בחלק העליון, כך שמקל הארטיק יוחזק באופן ישר.



אחרי שסיימנו עם הנגלה הראשונה, אפשר להתפרע. 

נותנים לילדים למלא תבניות ריקות נוספות בממתקי גומי אהובים.



ממלאים את התבניות בנוזל שקוף לטעמכם, אפשר לימונדה או מים בטעמים. אחר כך סוגרים את התבניות ומכניסים למקפיא.



מכינים את הקיווי בדיוק כמו שהכנו את המנגו: 

מקלפים, פורסים לחתיכות וטוחנים בבלנדר. מערבבים היטב עם 2/3 כוס סירופ סוכר 

ועם המחצית השניה של  הג'לטין




מוציאים את התבניות שתוכנם כבר קפא וממלאים אותן עם תערובת הקיווי. 
סוגרים את המכסים עם מקלות הארטיק ומחזירים למקפיא. עוד כמה שעות והחגיגה תתחיל.


אם היתה לכם סבלנות להמתין , עכשיו תתחיל החגיגה הקרירה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה