יום רביעי, 5 ביולי 2023

מפגש משפחתי כמעט תמיד יהיה עם בשר


 ככה זה במשפחת קרניבורים שחלק לא קטן ממנה פשוט לא מעכל מוצרי חלב

והאמת שזו ארוחה שמכינים די מהר, ביחוד כשאני לא על המנגל.

הפעם בחרתי לצלות רק פרגיות, את נתח הסינטה תיבלתי וצליתי בתנור כרוסטביף

היה לי נתח סינטה במשקל 2.3 ק"ג, תמיד מוציאה מהמקרר כמה שעות לפני ההכנה, מורחת 

בחרדל, חרדל גרגרים, פלפל שחור גרוס , מלח גס ובסוף קצת סוכר חום, כדי לקבל קרסט טעים.

את הנתח אני מניחה על 2-3 ענפי רוזמרין 

וצולה תחילה בחום גבוה (עליון תחתון ולא טורבו) 2 30 מעלות 18 דקות 

ואז מורידה את הטמפרטורה ל- 165 מעלות וממשיכה לצלות עוד כ- 40 דקות, תלוי בעובי נתח

אבל בודקת עם מד חום , לדרגת צליה מדיום אפשר להוציא כשמגיעים ל- 55-60 מעלות חום פנימי.

ממתינים כ- 20 דקות ואז אפשר לפרוס

צ'ימיצ'ורי ליד והביס מושלם



את הפרגיות תיבלתי במרינדה מתקתקה

 ל-12 יח':   

3 כפות דבש

כף שום כתוש

2 כפות חרדל דיז'ון

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פלפל שחור

3 כפות שמן

2 כפות סויה קיקומן

מיץ מחצי לימון

מלח

מה ליד?

סלטים:

בחרתי באחד הפשוטים והכי טעימים לנו

מלפפונים ועגבניות

הרבה מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור


ירוקים בוינגרט הדרים

וינגרט הדרים:

1/2 כוס שמן זית

100 מל מיץ תפוזים (הכנתי מכף פריגת קפוא ומים)

1 כף חומץ

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

כפית חרדל

1/2 כפית חרדל גרגרים

4 כפיות דבש

1 שן שום כתושה

כפית מלח

מעט פלפל שחור


סלט כרוב בסגנון אסיאתי עם תוספת קראנצ'ית של אטריות ראמן שקדים ושומשום



מקומם של הצ'יפס וטבעות הבצל לא נפקד

אפשר בכיף להמיר את הצ'יפס לתפוחי אדמה מעוכים 

כדי לחסוך זמן השתמשתי בשקיות תפוחי - אדמה למיקרו

אחרי בישול קצר במיקרו פתחתי את השקית

פיזרתי את תפוחי האדמה בתבנית, מעכתי, תיבלתי במלח גס, שמן זית ועשבי תיבול

ואפיתי כ- 45 דקות בחום 200 מעלות



משתדלת לטובת אוהבי הירקות להכין ירקות אפויים

הפעם בחרתי בכרישה, ראש שום חצוי, גזר וקולורבי

הכנתי תערובת תיבול 

1/3 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

חצי כפית אבקת בצל

חצי כפית מלח 

צ'ילי גרוס לפיזור מעל

וכל זה לתנור בחום 200 מעלות למשך 30 דקות


את הארוחה פתחנו ברבעי פיתה עם תערובת בשר טחון - עראייס

חצילים קלויים והרבה טחינה


                                ולקינוח ביום חם כל כך קוקילידה ענקית ממולאה בגלידה

את העוגיה הכנתי ממתכון אהוב של עוגיות שוקולד צ'יפס

שחילקתי בין 2 תבניות עגולות




                                                      את "מגש הפירות" פיזרתי על משטח עץ ענק
                                                                        סטייל שולחן שוק




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה