יום ראשון, 16 ביולי 2023

חיתוכיות לוטוס ושוקולד

 

שוב צנצנת העוגיות ריקה, מצב שלא מתקבל על הדעת

חיפשתי לי מתכון זריז חיתוכיות התאים לי בול 



רכיבים:

200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר 

100 גרם (1/2 כוס מדידה) סוכר 

100 גרם (1 כוס מדידה) סוכר דמררה/חום כהה 

1 ביצה 

150 גרם ממרח לוטוס מומס

1 כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

100 גרם שוקולד קצוץ


אופן הכנה:


במיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכר ומעבדים כ-3 דק' עד לקבלת מרקם משחתי.

 מוסיפים ביצה תמצית וניל ומעבדים במהירות גבוהה לאיחוד. מוסיפים ממרח לוטוס 

ומעבדים מעט לאיחוד.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, ואבקת סודה לשתייה , מוסיפים לתערובת ומערבלים כמה שניות 

אך ורק לפיזור הקמח. מוסיפים שוקולד קצוץ לערבוב והטמעה.

מעבירים את הבצק לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים

אופים בתנור מחומם ל- 170 מעלות טורבו כ-17 דקות






3 תגובות:

  1. שוקולד קצוץ (ואז איך את קוצצת אותו) או שוקולד ציפס?

    השבמחק
  2. אפשר שוקולד צ'יפס,אבל לטעמי שוקולד קצוץ, בעזרת סכין טעים יותר , החתיכות הקטנות במיוחד נטמעות בבצק ומוסיפות עוד טעמים

    השבמחק