יום רביעי, 19 ביולי 2023

פאי רועים - אם חיפשתם מה להכין מבשר טחון - שבת בצהרים

 

גיוון זה שם המשחק בהרכבת תפריט, ואם אפשר לעשות את זה קל

אז אדרבא. פאי רועים מנה מהמטבח הבריטי  שבמקור מכילה רוטב  בשר  

בתוספת ירקות ( אפשר לגוון פה עם הירקות ) ומעליה שכבה יפה 

של מחית תפוח אדמה שסופח ומקבל טעמים מרוטב הבשר.

 סוג של ארוחה בתבנית או מנה נוספת ליד העיקרית, תלוי באמת כמה סועדים 

יש בארוחה המתוכננת.



את הפאי הנוכחי הכנתי קצת אחרת, ויתרתי על הפירה תפוחי אדמה*

ובמקומו הנחתי שכבה יפה של פרוסות תפו"א דקיקות



בחרתי להשתמש בפטריות


רכיבים:

3 בצלים סגולים קצוצים

4 -6 שיני שום כתושות

1 ק"ג בשר טחון (הודו אדום או בקר)

2 סלסלות פטריות שמפיניון קצוצות דק

כף חרדל גרגרים

1 קופסת רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור, קורט טימין

כף חומץ בלסמי

2 כוסות ציר בקר


אופן ההכנה:

 מתחילים בהשחמת הבשר הטחון תוך עירבוב לקבלת פירורים



מניחים בצד.

באותה מחבת מטגנים להזהבה את הבצל והשום


וכששחום מוסיפים את הפטריות הקצוצות

מערבבים



                                    מוסיפים את הבשר הטחון המטוגן שהנחנו בצד ומתבלים


מוסיפים 2 כוסות ציר בקר ומבשלים כ- 20 דקות, מעבירים לתבנית חסינת אש


מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה במלח ושמן ומסדרים כמה שכבות 

 כרעפים חופפים ע"פ רוטב הבשר


מכסים ומכניסים לתנור לאפיה בחום 200  מעלות לשעה וחצי, 
לקראת הסוף מסירים את הכיסוי 
כדי להשחים את תפוחי האדמה.



אז מנה עיקרית אחת לארוחת הצהריים בשבת יש לכם כבר

לזה אפשר להוסיף

שווארמה הודו או חזה עוף מוקפצים עם קוקה קולה



ירקות אפויים

את המנה הזאת תוכלו להכין עם מגוון מירקות העונה

בהרבה אפשרויות הגשה



הציבור לא מוותר אצלי על מנת הפחמימה ואם כבר יש פה תפוחי אדמה

אפשר ללכת על אורז - ולהכין כסוג של מג'דרה



לקינוח - משהו קפוא גלידה זו החלטה נהדרת (הולכים קונים ולא מתאמצים)

 לארוחת צהרים קייצית



ש  ב  ת   ש  ל  ו  ם


2 תגובות:

  1. מה ניתן לעשות אם אין ציר בקר?

    השבמחק