יום ראשון, 23 ביולי 2023

סקונס - הלחמניה הבריטית

 


 את המתכון הזה הכנתי כמחווה לסקונס שאכלנו בחופשה האחרונה שלנו באירלנד.

כשומרי כשרות לא תמיד יוצא לנו לחוות את טעמי המקומות בהם אנו מבקרים, אך 

כשהבנו שבדבלין נוכל למצוא בבייקרי מקומי Bretzel bakery &cafe 

לחמים שווים ושאר מיני מאפים, 

מיהרנו לשם להצטייד בבאגטים , לחמניות וגולת הכותרת - מבחר סקונס.

אחרי שלמדתי את הנושא הבנתי שסקונס צריכים להכין בתשומת לב , 

זו לא עוד לחמניה, זה מאפה עננים, רך ופתיתי, בעוד הקצוות קריספיות .

השימוש בשמנת מתוקה ובשמנת חמוצה במתכון מותיר את הסקונס לחים ועסיסיים במיוחד.

 את הגרסה המתוקה אפשר לשדרג בהגשה עם ריבה, שמנת חמוצה וגם קצפת. 

אפשר גם ללכת על לחמניות מלוחות, אבל זה כבר לפוסט אחר. 

אני בחרתי במתוקות וגם אלה לא ממש מתוקות

יותר רמז למתיקות, העשרתי עם חופן חמוציות , אפשר גם אוכמניות או צימוקים.

מה חשוב? לא לעבד את הבצק יותר מידי, הוא ממש לא צריך להיראות אחיד, פיסות חמאה הקטנטנות

שנותרות בקמח, ממש תורמות למרקם הקליל.



רכיבים: (12 יח')

1/2 2  כוסות קמח

1/2 1  כפות, כן כפות זו לא טעות, אבקת אפיה

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

115 גר' חמאה קפואה

1 ביצה

2 כפיות תמצית וניל

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס שמנת חמוצה

               תוספות: חופן חמוציות, צימוקים, אוכמניות

זיגוג- אופציונאלי:

כף חמאה

100 גר' אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

אופן ההכנה:

מתחילים עם החומרים היבשים, מוסיפים את החמאה הקפואה חתוכה לפיסות



ומעבדים עד שהחמאה מגיעה לגושישים קטנים בגודל אפון.



מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים, מוסיפים אותם לחומרים היבשים



כעת ממשיכים את העירבוב ביד, מוסיפים את התוספת האהובה, 




 5-7 קיפולים של העיסה ודי, הבצק ממש לא אחיד

אבל זה די והותר.

כעת משטחים בקלילות את הבצק לגובה 2-3 ס"מ, בלי ללחוץ ובעזרת חותכן  קורצים עיגולים



מעבירים לתבנית, אין צורך לשמור רווחים


                  אופים 10 דקות בחום 200 מעלות ואז מפחיתים ל- 190 מעלות לעוד 10-12 דקות






מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. 

אם בוחרים לזגג, כדאי לעשות זאת כשהסקונס עדין חמים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה