יום רביעי, 26 ביולי 2023

Engagement chicken עוף אירוסין

 


איזה שם מדליק יש למנה הזאת? 

יודעי דבר אומרים שהשם שניתן למנה בהחלט מוצדק

לא ניסיתי, רק אומרת.

אבל בהחלט מנה מושקעת וטעימה. במקור מכינים עם עוף שלם, וכך גם אני הכנתי , 

את הלימון השלם דוחפים לתוך העוף 


אבל

כשנשארתי יותר ויותר פעמים עם נתחי החזה, הבנתי שאין מנוס מלנסות להכין אותה עם כרעיים.

רכיבים:

3 כרעיים מחולקים

2 לימונים

2 ראשי שום

2 בצל

מלח, פלפל שחור

שמן זית

לרוטב:

2 כפיות קמח

שמן

1/3 כוס יין לבן חצי יבש

1/3 כוס ציר עוף (מים עם 1/2 כפית אבקת מרק)

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי העוף במלח, פלפל שחור ושמן זית.

חוצים לרוחב את ראשי השום ומניחים בתבנית האפיה


חותכים לימון ובצלים לקוביות  מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית


מניחים את נתחי העוף על השומים החצויים


מסביב מפזרים את הלימון והבצל



מעבירים לתנור בחום 215 מעלות למשך כשעה ורבע, העוף מתרכך ומשחים קלות.



מוציאים את נתחי העוף מהתבנית, מטים אותה על מנת לאסוף את כל הנוזלים שניקוו בתבנית.

הבצלים והלימונים לגמרי נגיסים וטעימים ליד העוף.

להכנת הרוטב:

מכינים רביכה מהקמח ומהשמן, מערבבים להשחמה קלה

מוסיפים את הנוזלים שניקוו בתבניית האפיה, מוסיפים גם יין לבן וציר

מביאים לרתיחה ומבשלים להסמכה, טועמים לתיקון התיבול


מגישים את העוף לצד הרוטב

סלט ירוק בצד 

תפוחי אדמה מאודים והמנה מושלמת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה