יום ראשון, 3 בספטמבר 2023

פיצה תפוחי אדמה

 

בפעם הראשונה שטעמתי פיצה תפוחי אדמה היתה ברומא

היה לי מוזר

אבל כל כך טעים. על הפיצה הקריספית היו מפוזרים צ'אנקים של תפו"א 

שבושל מראש.

הפיצה הזאת היא פיצה לבנה באופן יחסי עם פחות מוצרלה ומכוסה בפרוסות תפו"א דקיקות.

הבצק- הוא הבצק הרגיל שאני מכינה לפיצות.

בקיצור אם בא לכם משו מיוחד וטעים לארוחת הערב

נסו את הפיצה הזאת

רכיבים:

בצק:

250 גר' קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/3 כף סוכר
1/3 כף מלח
2 כפות שמן זית
3/4 כוס מים חמימים

למילוי: 
1 שמנת לבישול
1/4 כפית מלח
3 כפות פרמזן מגוררת

מוצרלה מגוררת
תפוחי אדמה פרוסים דק דק (השתמשתי בתפו"א סגולים ורגילים)

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומניחים לתפיחה למשך כשעה
פותחים לעיגול גדול
מכינים את המילוי:
מביאים את השמנת לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות לצימצום ומקררים
מוסיפים את המלח והפרמזן 
ומורחים על הבצק
מפזרים מוצרלה
ומסדרים מעל את פרוסות תפוא
מפזרים מעל עלי טימין ומעט מחטי רוזמרין

אופים בחום 200 מעלות למשל כ- 25 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה