יום רביעי, 6 בספטמבר 2023

תערוכת "אוכל"

 


הפעם חרגתי ממנהגי והחלטתי לשתף בחוויה טובה ומענינת ,

שהייתה לנו בביקור במוזיאון העיצוב בחולון. 

        תערוכת האוכל  מוצגת במוזיאון  כרגע ועד ה- 14 באוקטובר  . 

בתערוכה מיצגים של אומנים מתחומים שונים הקשורים, איך לא

לאוכל, ובעיקר לחושים שחווים את האוכל, לעיצוב המוצר ולאופן בו גורמים לנו 

לרכוש מוצרי מזון כאלה ואחרים.

אמנם אין טעימות אבל המיצגים בהחלט מעוררי  תאבון.   


הנושא הפותח הוא המים:

 איך הם מגיעים לצרכן,

 באיזה אופן שמרו על המים לאורך ההיסטוריה 


וכעת לאוכל:


זהו מיצג של אוכל יפני מפלסטיק שנראה כל כך אמיתי רק לעשות ביס ולהנות

קודם כל אנחנו אוכלים עם העיניים:

אז הדבר הראשון שאנחנו רואים  זה צבע וצורה.

אפילו חוש הטעם שלנו יכול להיות מולך שולל בעזרת הצבע. אני זוכרת את העוגות המזולפות, שנהגתי

 להכין לימי ההולדת, או יותר נכון את שארית הקרם שנותר בשקית הזילוף, היה ברור

ללקקנים הקטנים ,שחיכו לשאריות הללו שהקרם האדום טעים פי כמה מזה שאינו צבוע כלל.

אז כן צבע  המזון  משפיע על הרצון לטעום ממנו: 

צבע חזק ודומיננטי יאותת על טריות וטעמים עזים, לעומת מזון בצבע דהוי שיחשב ישן ופחות מפתה.

אמנם אין בטבע הרבה מזונות בצבע כחול ובעבר כחול וסגול נחשבו 

לצבעים רעילים ומסוכנים, אך היום  כבר נמצא מוצרים בצבעים הללו כמו אוכמניות או גבינה כחולה,
 
 עדיין כשרוצים לגרום לנו לקנות עוגיה, ממרח או ממתק

המוצר יעוצב בצבעים מפתים יותר.




                                                                              

                                                     צילום:מירב פנט

צילחות - מושג שנכנס  לעולמנו בעקבות תוכניות הבישול הרבות, ברור שיש השפעה לאופן שבו

המזון מונח על הצלחת, לשילוב צבעים, עיטור ועוד

 איך אתם מגישים חומוס?




בתערוכה הושם דגש על בחירת הצבעים למוצרי המזון.

נראה צבעי מאכל ממקורות שונים ונבין מה תפקיד הצבע בהנגשת המזון.

אנחנו רואים סוכריה אדומה וכבר מדמיינים את טעם התות

ולעומת זאת ברור לנו שטעם סוכריה צהבהבה יהיה חמצמץ .

                                            
  מסתבר שגם לצבעי התוספות למזון המהיר- קטשופ וחרדל יש

מה לתרום לרצון שלנו להזמין ולאכול אוכל מהיר


                                                                        

עד כמה מפתה לנגוס בתות שאינו אדום? בעל טקסטורה אחרת מזו המוכרת?



                                                  

  מסתבר שגם הצמחונים/טבעונים שביננו 

רוצים לטעום מידי פעם מזון בטעם בשר. תעשיית המזון דואגת להם לתחליפים ראויים

שנראים כמו הדבר האמיתי ואף מזכירים אותו בטעמם.



יש גם מיצג אינטראקטיבי שקשור לאופן הכנת אוכל בעתיד ופינות זיהוי ריחות.


לבסוף מיצג של מערכת העיכול

שבו עובדי המוזיאון "מאכילים" את המכונה פעמיים ביום 

ו"המזון" עובר מרחק של 9 מ' המדמה את אורכו של המעי .

 במיכלים השונים מתבצע תהליך ה"עיכול" .




        התערוכה מתאימה גם לילדים סקרנים , הסיור בה ארך לנו כשעה

ולאחר מכן מיהרנו לחפש ארוחת צהרים , כי אחרי שמסתכלים על אוכל ממש רוצים אוכל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה