הפעם חרגתי ממנהגי והחלטתי לשתף בחוויה טובה ומענינת ,
שהייתה לנו בביקור במוזיאון העיצוב בחולון.
תערוכת האוכל מוצגת במוזיאון כרגע ועד ה- 14 באוקטובר .
בתערוכה מיצגים של אומנים מתחומים שונים הקשורים, איך לא
לאוכל, ובעיקר לחושים שחווים את האוכל, לעיצוב המוצר ולאופן בו גורמים לנו
לרכוש מוצרי מזון כאלה ואחרים.
אמנם אין טעימות אבל המיצגים בהחלט מעוררי תאבון.
הנושא הפותח הוא המים:
איך הם מגיעים לצרכן,
באיזה אופן שמרו על המים לאורך ההיסטוריה
וכעת לאוכל:
זהו מיצג של אוכל יפני מפלסטיק שנראה כל כך אמיתי רק לעשות ביס ולהנות
קודם כל אנחנו אוכלים עם העיניים:
אז הדבר הראשון שאנחנו רואים זה צבע וצורה.המוצר יעוצב בצבעים מפתים יותר.
![]() |
צילום:מירב פנט |
צילחות - מושג שנכנס לעולמנו בעקבות תוכניות הבישול הרבות, ברור שיש השפעה לאופן שבו
המזון מונח על הצלחת, לשילוב צבעים, עיטור ועוד
איך אתם מגישים חומוס?עד כמה מפתה לנגוס בתות שאינו אדום? בעל טקסטורה אחרת מזו המוכרת?
יש גם מיצג אינטראקטיבי שקשור לאופן הכנת אוכל בעתיד ופינות זיהוי ריחות.
לבסוף מיצג של מערכת העיכול
שבו עובדי המוזיאון "מאכילים" את המכונה פעמיים ביום
ו"המזון" עובר מרחק של 9 מ' המדמה את אורכו של המעי .
במיכלים השונים מתבצע תהליך ה"עיכול" .
התערוכה מתאימה גם לילדים סקרנים , הסיור בה ארך לנו כשעה
ולאחר מכן מיהרנו לחפש ארוחת צהרים , כי אחרי שמסתכלים על אוכל ממש רוצים אוכל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה