יום ראשון, 10 בספטמבר 2023

עוגת פירות קיץ עם שטרויזל

 



שקית פירות קיץ מקומטים תמיד מאתגרת אותי.
ברור לי שלאכול אותם כך אף אחד מבני הבית לא יתנדב
מצד שני הם רחוק מפסולת לפח. 
פירות רכים הם נהדרים לעוגה שבלאו הכי  נרצה בה את הפירות רכים ונימוחים
אז שני ציפורים במכה אחת, גם לא זורקת פירות וגם אפיה קצרה כי הפירות כבר רכים.

העוגה הזאת במקור עם תחתית ופירות מעל, איכשהו חשבתי שהבצק של התחתית 
יתפח לו ויבלע לפחות חלקית את הפירות, אך לא כך היה
ולכן בהכנת העוגה שני שלבים:
קודם מכינים  בצק לתחתית , מסדרים את הפירות  מעל ואופים כ- 40 דקות.
בינתיים מכינים שטרויזל 
ואז מפזרים ע"פ הטארט וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות
עד שהפרורים מזהיבים יפה.

פורסים ומגישים עם כדור גלידה או קצפת 


רכיבים:

100 גר' נטורינה
150 גר' קמח
150 גר' סוכר
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
1 ביצה

1/2 ק"ג פירות מגולענים וחתוכים לפיסות 
 (נקטרינות, דובדבנים ,מישמשים)

לשטרוייזל

2 כפות קמח
2 כפות סוכר
1-2 כפות שמן

לעבד את חומרי הבסיס לפירורים
לשטח בתבנית 25 (ח"פ עגלה)
לסדר מעל את הפירות
לפזר קצת גבישי סוכר 
להעביר לתנור מחומם ל- 180 מעלות , למשך 40 דקות.



בינתיים לערבב את חומרי השטרוייזל
אחרי 40 דקות אפיה, להוציא את התבנית
לפזר את השטרוייזל 
ולאפות עוד כ- 20 דקות












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה