יום רביעי, 22 בנובמבר 2023

כרעי עוף ממולאים על מצע פריקה וירקות

 

 סעודת שבת עם עוף ממולא , התגלמות של אומנות קולינרית. בשר עוף רך חובק 

מלית נימוחה של  לחם מתובל בכל טוב, 

היוצרים סימפוניה של מרקמים וטעמים. להגיש לשולחן השבת עוף שכזה 

השילוב בין מסורת לחדשנות. 

 אממה מה עושים כשכולם אוהבים ירכיים ושוקיים?

ואין קליינטים לחזה עוף היבשושי משהו?

בוחרים בכרעיים!  את הרעיון למתכון הזה הביאה אמא שלי יום בהיר אחד, 

מאחת מחברותיה, כרעיים ממולאות

מכינים מלית מפרוסות חלה או לחמניות, מתבלים היטב ודוחפים את המילוי, כן מתחת לעור. 

העוף האפוי היה שמנמן ויפה למראה.

 אמא התגאתה במנה הזאת, שהוכנסה לרפרטואר המנות לאירועים מיוחדים.



רכיבים:

4 כרעיים שלמות - לא גדולות

לתיבול:

3 כפות שמן

1/2 כפית תבלין גריל

1/2 כפית אבקת שום

1/2 כפית פפריקה

1/2 -3/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור

למילוי:

2 לחמניות מורטבות , סחוטות היטב

1 בצל קצוץ ומטוגן

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל 

אופן ההכנה:

מתבלים את הכרעיים כמה שעות לפני ההכנה

מכינים את המלית

דוחפים בעדינות אל מתחת לעור, אין צורך לסגור



המילוי לא בורח החוצה.

אפשר לאפות ככה .

 אני בחרתי להוסיף לעוף את התוספת

והוספתי  למנה מצע של  פריקה וירקות.


מצע לאפיה:

1 כוס פריקה שהשרתי שעתיים במים רותחים

2 בצלים קצוצים מטוגנים עם 2 גזרים חתוכים לקוביות

תיבול:

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת בצל

1/2 כפית תבלין גריל

1/4 כפית פלפל שחור

קורט בהרט

1 כוס מים רותחים

הנחתי את נתחי העוף על הפריקה

יצקתי כוס מים רותחים, כיסיתי והעברתי לתנור בחום 190 מעלות לשעה ורבע




הסרתי את הכיסוי ואפיתי עוד 20 דקות להשחמה.

אם הפריקה נראית צמאה, אפשר להוסיף מעט מים רותחים.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה