יום ראשון, 19 בנובמבר 2023

תפוחי אדמה מוקרמים

 

לעת ערב כשמחפשת להכין ארוחה מהירה טעימה ומנחמת, 

תפוחי אדמה הם תמיד רכיב נבחר.

אין אצלנו תמימות דעים בנוגע למוקרמים, חלבי וכיוצ"ב ולכן

 חותכת לקוביות , מים ותיבול ולמיקרו, זה הכי מהיר והכי קרוב

למוקרמים ועדיין יעבור את האופוזיציה הקולנית שתעדיף ללא מוצרי חלב.

הפעם החלטתי לארוחת הערב - מוקרמים באמיתי, 


רכיבים:

4-5 תפו"א קלופים

3 שיני שום כתשות

3-4 פטריות פרוסות

1 שמנת לבישול

1-3/4 כוסות מים

מלח, פלפל לבן, טימין

50 גר' קצ'קבל מגוררת

חופן פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

מתחילים לבשל את תפוחי האדמה במים עם מלח כ- 20 דקות

כמעט לריכוך, מסננים ומקררים.



בינתיים מכינים את הרוטב:

מלבינים את השום במעט שמן

מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5 דקות

מוסיפים את השמנת והמים

מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים כ- 5-8 דקות.

מוסיפים את הקצ'קבל ומניחים בצד


פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית

                                                 



   יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב
 מפזרים את הפרמזן 


ואופים כ- 30 דקות בחום 190 מעלות



ובשביל המצפון קצצתי בזריזות סלט עם הרבה מיץ לימון שמן זית ומלח.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה