יום רביעי, 15 בנובמבר 2023

פרגיות ממולאות בבשר

 


ההתעסקות בהכנת תפריט , קניות ובישול

עוזרת לנו להכנס לשליטה ולברוח מהמחשבות ומהמתח.

אז נסו לייצר איזה שגרה חדשה גם במצב הקשה שאני חווים

ולכו להכין אוכל טעים.

כשאני מנסה להכין מנה קצת יותר מיוחדת אני הולכת למגזר הממולאים

הפעם פרגיות ממולאות

מילוי:

1/2 ק"ג אנטרקוט טחון

1 בצל קצוץ ומטוגן

זר יפה של פטרוזיליה

1 בצל

3 שיני שום

1/2 כוס אורז מבושל ב- 1/2 כוס מים עם 2 כפות שמן,כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור

פרוסת חלה מורטבת וסחוטה

2 כפות סויה

מלח, פלפל שחור

1 ביצה

לפרגיות:

מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית פפריקה, 2 כפות סויה, 2 כפות סויה מתוקה


אופן ההכנה:

קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, פטרוזיליה, לחם, שום

מוסיפים לבשר הטחון יחד עם האורז והבצל המטוגן

מתבלים, 

את נתחי הפרגית מתבלים בנפרד

כעת מחזיקים ביד נתח פרגית פרוס, מניחים כף יפה מהמילוי ופשוט עושים אגרוף, 

כך שהמילוי נסגר 



עם בשר הפרגית והופכים ומניחים בתבנית אפיה





את שארית המילוי אפשר להניח בינות לפרגיות.

כעת מכניסים לתנור לאפיה בחום 200 מעלות למשך כ- שעה וחצי.



כעת כשהמנה העיקרית סגורה, נוסיף תוספות 

                                                          תפוחי אדמה קריספיים

                                                              כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 
אחרי 10 דקות בישול מסננים מנוזלי הבישול.

בתבנית חסינת אש מערבבים את התיבול שכולל מלח, פפריקה/פפריקה מעושנת, אבקת שום, 

כל זה מעורבב בשמן מערבבים בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים

 ואופים בחום 200 מעלות כ- 50 דקות תפוחי האדמה משחימים, 

הם קריספיים מבחוץ ותוכם רך ונימוח



מג'דרה 

בורגול ועדשים שחורות 



תוספת ירק 




 

סלטים 



ולקינוח נלך על הפשוט - גלידה או סורבה





ש ב ת   ש ל ו ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה