יום ראשון, 12 בנובמבר 2023

עוגיות חמאה מזולפות

 


למרות שלא באמת צריכה, יש איזה הקלה בלברוח למטבח.

עוגיות חמאה - זה קסם

הן עוגיות פשוטות למראה, אבל כל כך טעימות 

טוב לא לגמרי, לחלק הוספתי קקאו

רציתי לקבל איזה אפקט שייש.

עדיין הן פשוטות, נמסות בפה כך שקשה להפסיק לשלוח את היד לצנצנת לעוגיה הבאה.

את העוגיות האלה לא מרדדים, אלא מכניסים לשקית זילוף, מהסוג העבה יותר

עם צנטר כוכב ומזלפים. 

זה רק נראה קלי קלות אבל כשהשקית מלאה הזילוף לא קל, אז תעשו לכם טובה 

ותחלקו את הבצק לשתי שקיות זילוף






רכיבים: (40 עוגיות קטנות)

250 גר חמאה רכה

100 גר אבקת סוכר

1 ביצה

320 גר קמח

מעט ונילין

קורט מלח

אופן ההכנה:

לעבד את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר, להוסיף ביצה.

אם רוצים להוסיף  קקאו לחלק את הבצק ל- 2 

ולהוסיף 2 כפיות קקאו דרך מסננת ולעבד עד להטמעה.

כדי לקבל אפקט יפה של שילוב הצבעים ממליצה 

להניח כף גדושה מכל צבע על דופן נגדית של שקית הזילוף

כך כשתתחילו לזלף יתקבל אפקט מעניין של שילוב צבעים.




להעביר את התבניות למקרר לחצי שעה ואז

לאפות בחום 180 מעלות, למשך כ- 15 דקות להזהבה








תגובה 1: