יום רביעי, 8 בנובמבר 2023

חזה עוף לעיקרית וגם ירוקים מוקפצים

 


 ביקשתי מהקניין חזה עוף חתוך לקוביות, אז הביא קילו זנבות פילה עוף, 

נכון זה החלק הכי טעים רך ועסיסי

 אבל למי יש כוח וסבלנות לכל כך הרבה חתיכות קטנות?

בחרתי במנה הזאת שהיא קלה להכנה וטעימה במיוחד.



כמה שהחתיכות קטנות, בכל זאת העדפתי לחצות אותן  ולעזרתי באו מספרי העוף שיש לי



צ'יק צ'ק החתיכות נגזרו, עכשיו לתיבול:

1 כף תבלין פילדלפיה

1/3 כוס טריאקי

כף סילאן

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

תמיד כדאי לתת לנתחי העוף כמה שעות לנוח בתיבול, לספיגת טעמים.

ואז מתחילים לקרמל 2 בצלים פרוסים



מוסיפים את נתחי העוף, המחבת שלי גדולה מאוד ככה הצלחתי ל"השכיב"

את כל הנתחים בשכבה אחת על הבצלים ולתת להם להיטגן 2-4 דקות



הופכים לצד השני, אפשר להוסיף את המרינדה למחבת

מכסים ומבשלים גג 10 דקות



יש רוטב טעים ואפשר להגיש עם פתיתים, פסטה , מה שבא.



בכל ארוחה תהיה תוספת ירקות איזה שהיא, ירקות אפויים הם די ברירת המחדל שלי

מכיוון שזה לא מצריך ממני יותר מידיי מאמץ. ירקות קפואים תמיד יש לי במקפיא, רק צריכה לבחור

הפעם הלכתי על פרחי ברוקולי ושעועית ירוקה

מפשירים במיקרו

מכינים תערובת תיבול:

3 כפות שמן זית

כפית חומץ בלסמי

כפית דבש

כף חרדל

מעט טימין, אבקת שום, מלח ופלפל שחור

מתבלים את הירקות המופשרים ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 30 דקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה