במסגרת חיפושים אחרי קליעה מענינת לחלה נפלתי על הצילום המפתה
מהאינסטגרם של מאיה בן דהן
היה לי ברור שאת זה אכין לארוחת ערב, סוג של גיוון לפרוסת לחם
עם ממרח או אפילו למשולש פיצה.
קצצתי סלט ממגוון ירקות הוספתי מלא מיץ לימון מלח ושמן זית.
והארוחה מוכנה.
מהכמות הזאת מקבלים שני כיכרות:
רכיבים
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
חצי כף מלח
רבע כוס שמן
רבע כוס סוכר
כוס ורבע מים
למילוי:
בצל חתוך לרצועות
5-6 פטריות שמפיניון ״מרינה״ חתוכות
כף סילאן
מלח, פלפל
מלח אטלנטי, רוזמרין יבש
שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
לשים את כל הרכיבים 10 דקות.
ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
בזמן שהבצק בתפיחה נכין את הירקות
נטגן את רצועות הבצל במעט שמן,
נוסיף את הפטריות החתוכות, 2-3 דקות, נתבל
בסילאן, מלח ופלפל ולטגן עוד מספר דקות.
נניח להתקרר היטב
אחרי שהבצק תפח, לחלק אותו ל 12 כדורים של 75 גרם.
כל כדור לפתוח לרצועה ולקלוע 2 חלות (6 רצועות לכל חלה).
בעזרת מערוך ליצור שקע במרכז החלה ולמלא בתוכו את מילוי הבצל והפטריות.
להבריש בשמן זית, לפזר מלח אטלנטי ומעט רוזמרין יבש
להתפיח את החלות כ 40-45 דקות.
בינתיים לחמם תנור ל 190 מעלות. לאחר שהחלות תפחו לאפות כ 20-25 דקות עד השחמה.
מיד לאחר האפייה למרוח מעט שמן זית על החלות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה