יום רביעי, 1 בנובמבר 2023

פלפלים ממולאים - מתכון אחר

 


            אופציית הממולאים מכניסה עניין במגוון העיקריות שעל השולחן, 

לא עוד נתח בשר כזה או אחר

 הממולאים הם  סוג של ארוחה בזעיר אנפין , מנה מנחמת כזאת, מנה של בית.

אפשר להגיש אותם ככה, בתוספת פירה תפו"א קטיפתי ואיזה סלט קטן,

ואפשר להוסיף אותם כגיוון למנות העיקריות 

כשרוצים כמה עיקריות על השולחן.

יש לי כבר כמה פוסטים לפלפלים ממולאים, אבל המילוי פה הוא ממש אחר

אז מגיע להם פוסט בנפרד. מצחיק שאת המתכון למנה הזאת רקחתי כשראיתי תפריט של איזה קייטרינג 

לאוכל מוכן, התמונה הייתה מהפנטת, פלפלים אדומים מעוכים קצת, אחרי בישול ומתחת למכסה 

מציץ מילוי עם אורז אבל אחר מזה שאני מכירה, גיגול ולמידת הנושא והנה



 רשימת הרכיבים:

7-8 פלפלים 

1 כוס אורז

1 3/4 כוסות מים

1/4 כפית כורכום

כפית בהרט

מעט פלפל שחור

כפית גדושה מלח 


1 בצל קצוץ

1/2 פלפל חתוך לקוביות קטנות


6 פרגיות מתובלות וצרובות* 


תיבול לפרגיות:

1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיז'ון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1 כפית אבקת מרק עוף

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

4-5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מתחילים בתיבול  הפרגיות מתבלים ומניחים לשעה לספיגת טעמים, 

וצורבים במחבת משני הצדדים

כשהפרגיות מתקררות חותכים לקוביות קטנות.


בו זמנית מבשלים את האורז: 

 מטגנים את האורז השטוף ב-3-4 כפות שמן

מתבלים , מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומכסים ל- 20 דקות

בינתיים

מטגנים את הבצל, וכשהוא מקורמל קלות מוסיפים את קוביות הפלפל

לטיגון קצר.

כעת מוסיפים לבצל את קוביות הפרגית ומבשלים כ- 10 דקות

לסיום מערבבים את האורז עם הבצל והפרגיות

מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והשום

וכעת המילוי מוכן.


ממולאים את הפלפלים ומעמידים בצפיפות בסיר


מכינים את נוזל הבישול:

1/2 1 קופסאות רסק עגבניות

3 כוסות מים

2 כפות שמן

2 - 3 כפות סוכר

כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

כף אבקת מרק עוף

2 כפות רכז רימונים

מערבבים, שמים כף או 2 מהנוזל בכל פלפל ואת השאר יוצקים לסיר הבישול

מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה .


* אפשר כמובן להכין את הפרגיות במיוחד למתכון, אבל בכיף אפשר להשתמש בשאריות

פרגית שנותרו מעל האש  או מטיגון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה