יום ראשון, 29 באוקטובר 2023

עוגת שייש פרג ושקדים

 


ברור שאוכל לא זורקים, אבל מה אעשה עם שארית מילוי פרג

שהכנתי בעודף לעוגה אחרת? 

בעולם אחר הייתי מכינה לנו מנה מנחמת מבית אמא:

מבשלת לנו אטריות רחבות, מסננת, מוסיפה קצת שמן 

וזורה את תערובת הפרג עם סוכר וקליפת הלימון ששוהה לי על דלת המקרר כבר כמה שבועות

בתוספת מעט ריבת שזיפים או מישמש- תענוג,

 אממה זו לא מנה שאוכלים אחרי החגים, כן?

אחרי החגים- דיאטה...

אז מה?



הרכיבים 

100 גרם נטורינה רכה

1/3 כוס שמן 

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית ווניל איכותית

קליפה מגוררת מלימון 

1 כוס סוכר

3 ביצים 

1 מעדן אלפרו וניל

1/2 כוס שקדים טחונים דק

1/2 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה


 3/4 כוס פרג טחון

1/2 כוס שקדים פרוסים


אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק במידה 10*24 ס"מ, ומניחים בה נייר אפייה.

בקערת מיקסר מעבדים יחד חמאה, שמן, תמצית וניל, קליפת לימון וסוכר לתערובת חלקה ואחידה.

מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומטמיעים אותן. מוסיפים את האלפרו ומערבלים.

מוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.

מודדים כוס מהבצק ומעבירים לקערה נפרדת. מוסיפים פנימה את הפרג הטחון ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית בלילה בהירה מעליה את הבלילה עם הפרג

בעזרת  סכין חדה יוצרים דוגמת שיש. 

מערבבים בתנועות סיבוביות מלמטה למעלה. יש להיזהר מערבוב יתר.

מפזרים מעל שקדים פרוסים בצורה אחידה.

אופים את העוגה כ 50 דקות עד שהיא יציבה למגע וזהובה. 

בודקים בעזרם קיסם ארוך או סכין אם היא אפויה בפנים.

מקררים לטמפ' החדר.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה