יום ראשון, 26 בנובמבר 2023

פסטה רוזה ארוחה מפנקת

 מתפנקים בארוחת ערב מנחמת הערב - פסטה ברוטב רוזה. 

פסטה אל דנטה שזורה בתערובת קטיפתית של עגבנייה ושמנת, 

הסוד לרוטב טעים הוא רק השימוש בעגבניות טעימות, 

הפעם היו לי שרי תמר רכות, ובמקום שקשוקה

הכנתי לנו רוטב טעים כזה 

 כל מזלג הוא ביס מפנק,

 חיבוק מרגיע אחרי יום ארוך. זו לא רק ארוחה; זה חיבוק קולינרי, שממלא את הלב והנשמה.


רכיבים:

5 שיני שום

2-3 כפות שמן זית

1/2 ק"ג עגבניות שרי או אחרות

כפית סוכר

מלח 

250 מ"ל שמנת לבישול

50 ג"ר פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים את השמן ומתחילים לטגן / לאדות את העגבניות והשום

על אש נמוכה, ככה לא צריך להוסיף נוזלים, מתבלים.


כשהעגבניות רכות טוחנים למחית וממשיכים בבישול

מוסיפים שמנת לבישול



מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מחצית מהפרמזן

כעת מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה, מה שיסמיך מעט את הרוטב


הפסטה בול מוכנה וכל שנותר לסנן אותה ולהוסיף לרוטב




אפשר לפזר את שארית הפרמזן ולהינות מארוחה מנחמת ומפנקת




בתקווה לימים טובים יותר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה