יום רביעי, 29 בנובמבר 2023

טרין ירקות

 ירקות, אבני החן הקולינריות של הטבע, הם אבן הפינה של אורח חיים בריא . 

טרין ירקות, מאפה של ירקות בשכבות, מושך את העין ומדגים את היצירתיות 

במיזוג צבעים וטעמים על הצלחת, בכך הופכים את הירקות

למנה שכיף להסתכל עליה ועוד יותר כיף לאכול אותה.



רכיבים:

3 זוקיני שטוף

1 קישוא

2-3 גזר קלוף

2 שיני שום כתושות

8 עלי בזיליקום קצוצים

1/2 כוס שמנת או קרם קוקוס

4 ביצים

2 כפות קמח

1 אבקת אפיה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

פורסים את הירקות דק בעזרת מנדולינה או  דיסקית פריסה דקה של מעבד מזון

במחבת מלבינים את השום במעט שמן זית

מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ- 10 דקות.



מקררים

טורפים בקערה את חומרי הרוטב: שמנת, ביצים קמח ותבלינים

מסדרים את הירקות בתבנית אינגליש קייק רחבה (20x12)



יוצקים את הרוטב



ואופים בחום 190 מעלות כ- 50 דקות.




הטרין במיטבו בטמפרטורת החדר או מחומם קלות







2 תגובות:

  1. מה זו השקית שבתוך התבנית? האם רצוי לאפות איתה? ודה

    השבמחק
    תשובות
    1. זה נילון אפיה - אפי לי. אני משתמשת כדי שהחילוץ והחיתוך יהיו פשוטים יותר.

      מחק