יום ראשון, 3 בדצמבר 2023

מארחים בחנוכה? פינגר פוד זה רעיון מושלם

 


אם לא בא לכם לפתוח שולחן, אפשר להכין סיר מרק שווה

ועוד קצת פינגר פוד והאירוח מושלם





מקלות בצק עלים:

מה צריך?

חב' בצק עלים

ביצה טרופה 

מעט פרמזן

מה עושים?

פותחים את העלה חותכים למקטעים נוחים לעבודה, 

מברישים בביצה טרופה, מפזרים פרמזן, הופכים את העלה, שוב מברישים בביצה, מפזרים פרמזן חותכים לרצועות

ברוחב 2 ס"מ, מגלגלים כל רצועה ומניחים בתבנית

אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות

                                                   





ליד כל המאפים , מגש ירקות עם או בלי מטבל ליד ממש מתבקש


פיצות ביס

מה צריך?

לבצק: (25-30 מיני פיצות )

3 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
10 גרם (1 כפית) סוכר 
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
30 מ”ל (3 כפות) שמן זית
15 גרם (1 כף) מלח דק

מעבדים את חומרי הבצק  לבצק אחיד ומניחים לתפיחה 
אני התפחתי לילה במקרר
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בעזרת כוס מים
מניחים בתבנית לתפיחה כשעה

לפני האפיה מחוררים בעזרת מזלג ומייצרים בור קטן במרכז לקליטת
הרוטב.

אופים 7 דקות בחום 210 מעלות
מוציאים וכאן זה יכול להמתין להמשך ואפילו לשמור במקפיא לעת רעב 

לפני ההגשה, מורחים במרכז מעט מהרוטב, מפזרים
מוצרלה מגוררת
תוספות 
ואופים עוד 7 דקות בחום 200 מעלות

לרוטב ולתוספות:

2 קופסאות רסק עגבניות
1/2 כף בזיליקום יבש
1/2 כפית מלח
קורט סוכר
1/8 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום

200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה – מגורדת

תוספות שאוהבים – פטריות, תירס, זיתים, בצל וכו







פסטה אפויה אחד הנישנושים הגאוניים, שוב, אפשר להגיש לציד קערית צ'ילי מתוק או מיונז שום
וזה ממש ממכר, אי אפשר להפסיק לשלוח יד לקערית

וגם פה מה צריך?

נישנושי פסטה

שקית פסטה פרפרים  או צינורות

3 כפות שמן
מלח, אבקת שום, מעט טימין, בזיליקום
פרמזן- אופציונאלי

איך?

מבשלים את הפסטה לשלב אל - דנטה, מסננים
מוסיפים את השמן והתיבול
מעבירים לתבנית בשכבה אחת

אופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות עד שמשחים 


זה יופי עם כל מטבל אהוב וגם ככה סתם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה