יום רביעי, 6 בדצמבר 2023

בצלים ממולאים - חגיגית ומיוחדת

   

                    כשאני באה לתכנן ארוחה, תמיד אקח בחשבון כמה סועדים יהיו וזה מה שיכתיב לי את 

מספר האפשרויות בכל מנה

הבצלים הממולאים ,מנה חגיגית ומיוחדת, אני קוראת להם מנה בקטנה, 



יכולים להצטרף למנה עיקרית, כשרוצים לגוון את המבחר של העיקרית בעוד משהו קטן

. מבחינת ההשקעה בהכנה 

אני חושבת שהכנת בצל  למילוי נמצאת איפה שהוא בין הכנת עלי כרוב למילוי לבין מילוי

 פלפלים/קישואים.

רכיבים:

4 בצלים בינוניים

2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לפרוסות דקות

1/4כוס שמן זית

מילוי

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

3/4 כוס אורז עגול שטוף

3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן צנוברים קלויים

חופן מקלות שקדים קלויים

5 כפות רכז רימונים

מיץ מלימון בינוני

4 כפות סילאן

1כפית שטוחה מלח דק

1/2 כפית ראס אל חנות

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

רוטב

2 כפות רכז רימונים

5 שיני שום כתושות

3 כפות סילאן

2 כפות  דבש

5 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1כפית מלח דק

1/2כפית פלפל שחור גרוס

2כוסות מים רותחים

אופן הכנה

קולפים את הבצלים וחורצים אותם עד האמצע.

מכניסים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים רבע שעה. 

מעבירים לקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול, מחכים שהבצלים יתקררו ומפרידים את השכבות.



מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.




מניחים מהמילוי בכל גלד ומגלגלים ליצירת צורה אסתטית.



מרפדים תחתית סיר רחב בתפוחי אדמה פרוסים דק ומניחים עליהם את הבצלים הממולאים. 



מערבבים את רכיבי נוזל האפיה, 

מוסיפים לתבנית את הרוטב שיגיע קצת לגובה מחצית הבצלים מכסים את התבנית

ביריעת אלומיניום ואופים שעה וחצי

בחום 200 מעלות , מסירים את הכיסוי ומשחימים עוד כחצי שעה.




                  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה