אוטוטו יגיעו התותים לשווקים ואצלי במקפיא
שוכבות עוד שקיות מחית תותים בערך מסוף החורף שעבר, אז מה?
הוצאתי, הפשרתי הוספתי מיץ לימון בשפע וגם סוכר ובישלתי לצימצום והנה יש לי מרקחת תותים
שהתאימה לי בול לשיוש העוגה הבחושה .
2 תבניות אינגליש 24X12
לבלילה
⅔ כוס שמן 160 מ”ל
⅔ כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס או שמנת צמחית 160 מ”ל
3 ביצים
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מחצי לימון
שקית סוכר וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח (350 גרם)
1 כוס סוכר
לפירורים
140 גרם כוס קמח
כ5-7 כפות שמן צמחי
רבע כוס סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
לפירורים: בקערה נמולל עם הידיים עד מרקם חולי מעט גבישי: קמח, שמן, סוכר ומעט מלח
לבלילה :בקערה נערבב את הרכיבים הרטובים: שמן, שמנת או קרם קוקוס, ביצים ומיץ לימון.
נוסיף את החומרים היבשים :סוכר, סוכר וניל, וקמח תופח
נערבב היטב עד איחוד. ניצוק לתבנית מחצית לכל תבנית
על הבלילה ניצוק ממחית התותים ובעזרת כף נשייש קלות
נפזר את הפירורים. ונאפה בתנור בחום 170 מעלות לתנור כ-45 דקות או עד שהן
עוברות את מבחן הקיסם היבש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה