מידי פעם אני זולגת לטעמים מהמטבח שבו גדלתי
וזה לא רע בכלל, המטבח ההונגרי ידוע בטעמו המשובח
אמנם אמא הכינה קצת אחרת, וגם השתמשה בחלקי עוף - ירכיים ושוקיים ,
אני בחרתי להשתמש בפרגיות
אבל הטעמים נותרו כפי שאני זוכרת
רכיבים
1 ק"ג פרגיות שחציתי לשניים
2 בצלים
8 שיני שום כתושות
1 פלפל חתוך לרצועות
4 עגבניות חתוכות
3-4 עלי דפנה (תלוי בגודל)
כף פפריקה מתוקה
כף מחית פלפלים (אופציונאלי, הבאתי מהונגריה והתאים לתבשיל הזה)
אופן ההכנה:
מתחילים בהזהבת הבצלים
מוסיפים את הירקות ומאדים כמה דקות
מניחים את נתחי העוף, רצוי בשכבה אחת
מתבלים
מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ- 40 דקות
כעת מגבירים את הלהבה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל
על מנת לצמצם את נוזלי הבישול
אמא היתה מכינה כתוספת סוג של ריזוטו
אבל בלי העירבובים, פשוט אורז ואפונה
סלט מלפפונים
והמנה מושלמת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה