"עוגת כומו", העוגה שנחמה ז"ל חברתי היקרה נהגה להכין
לקינוח של ארוחת המנגל המסורתית
ביום העצמאות.
מי שמקפיד לא להגיש קינוח חלבי בסיום ארוחה חלבית
יכול להעריך עד מאוד את העוגה המצוינת הזאת.
מחר ימלאו 30 יום להסתלקותה ולעילוי נשמתה אני חולקת אתכם את המתכון הנהדר הזה.
רכיבים
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 שקיק סוכר וניל
מיץ מלימון אחד
1/2 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס שמן
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
קצפת מכוס שמנת צמחית מעורבת ב- 3 כפות סוכר, כף פודינג וניל וכמה טיפות מיץ לימון
תותים חצויים
2 חב' ג'לי תות מוכן לפי ההוראות על הקופסא
אופן ההכנה:
להקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
להוסיף 5 חלמונים,1 סוכר וניל מיץ מלימון אחד 1/2 כוס שמן 1/2 כוס קמח תפ"א
4 כפות פודינג אינסטנט.
לערבב להטמעה, לשטח בתבנית ח"פ גודל A4 ולאפות בחום 170 מעלות כ- 40 דקות
כשהעוגה התקררה, למרוח שכבה דקה של קצפת
להניח עליה חצאי תותים ולצקת את הג'לי שכבר הספיק להתקרר, כמעט לפני קרישה
העוגה טובה גם בלי התותים. במקרה כזה להכפיל כמויות.
אפשרות נוספת לאפות כמו שרשמתי בהתחלה.
על ניר אפיה ואחרי שנאפה לגלגל לרולדה.למלא במה שמתחשק.
(ריבת חלב וכאלה) אבל עוגה טעימה וכשרה לפסח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה