יום ראשון, 31 בדצמבר 2023

עוגת גבינת שמנת נימוחה עם פינוקי סינבון

   כשאני מחפשת לי רעיונות לשילובים חדשים בעוגת בגבינה השבועית

אני מתחילה לסרוק תמונות ברשת, הפעם תפסה את עיניי התמונה של עוגת גבינה עם קינמון,

פיוז'ן עוגת גבינה נימוחה עם סינבון אוריריים מלאי קרם קינמוני

לקבלת סימפוניה מפתה של טעמים, שבה מערבולות של אושר חדורי קינמון פוגשות את הפינוק הקרמי

 של עוגת הגבינה - יצירת מופת של קינוח שתופס את תמצית הנוחות והתחכום בכל ביס מושחת.



רכיבים:

בסיס:

150 גר' בסקויטים טחונים

75 גר' חמאה מומסת

כף גדושה סוכר חום כהה

1/2 כפית קינמון

גבינה:

4 חב' גבינה שמנת (900 גר')

1 שמנת חמוצה של פעם (200ג"ר)

1/2 1 כוסות סוכר

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס קמח

פירורים לשיוש:

1 כוס סוכר חום

כף גדושה קינמון

6 כפות קמח

90 גר'  חמאה מומסת

ציפוי העוגה  המוכנה:

30 גר' חמאה רכה

150 גר' גבינת שמנת

100 גר' אבקת סוכר

2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

נערבב את חומרי הבסיס ונשטח בתבנית בקוטר 24

נאפה בתנור בחום 180 מעלות למשל 20 דקות

נוציא ונקרר.

נערבב היטב את רכיבי הפירורים לשיוש

נערבב את רכיבי הגבינה, יש לצקת 1/3 מהגבינה

לפזר מעט מהפירורים, לצקת עוד 1/3 מהגבינה וחוזר  חלילה, 

להכניס לתנור בחום 165מעלות למשך 75 דקות, לקרר בתנור.

נשארו לכם פירורים וזה בסדר, תאפו אותם כ- 15 דקות בחום 170 מעלות

ותפוררו היטב - זה ישמש כעיטור.

כשהעוגה קרה לגמרי

מערבבים את חומרי הציפוי היטב

מנטפים ע"פ העוגה

מפזרים מהפירורים האפויים

ושולחים את העוגה להתקרר במקרר



                                                              




                                                                       


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה