יום ראשון, 7 בינואר 2024

עוגיות בבקה

 


מוקדש לכל חובבי העוגיות!  

דמיינו לעצמכם את התענוג הצרוף של לנשנש את עוגיות הבקה המיוחדות שלי, 

כל ביס פרץ של קסם שוקולד בניחוח קינמון. בשילוב עם משקה חם מהביל, זה פינוק שאין דומה לו.

נגיסה מהעוגיות המענגות האלה. זה כמו להתענג על המהות של מאפה שמרים מלא בכל טוב 

אבל בצורה הרבה יותר פשוטה להכנה, עוגיות. 

בן לוויה המושלם שלכם לרגעים נעימים ומשקאות חמים. 

תוספת ראויה לבנק מתכוני העוגיות שלי 




רכיבים (35 עוגיות)

בצק עוגיות:

180 גר' חמאה ללא מלח, מרוככת (נטורינה לפרווה)

1 ו-1/2 כוסות קמח לכל מטרה, מנופה

3/4 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כוס בתוספת 2 כפות סוכר חום בהיר, 

ביצה 1 גדולה

1 ו-1/2 כפית תמצית וניל

מילוי שוקולד:

2 כפות סוכר 

3 כפות שמנת מתוקה (שמנת צמחית לפרווה)

קורט מלח 

1/2 כפית קינמון טחון

55 ג"ר שוקולד מריר, קצוץ גס

2 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות ובטמפרטורת החדר

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס פירורי ביסקויטים טחונים דק

שטרויזל:

1/4 כוס קמח 

1 ו-1/2 כפות סוכר מגורען

1/4 כפית מלח 

2 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת

1/4 כוס מיני שוקולד צ'יפס 

אופן ההכנה:

מניחים את החמאה בסיר ומניחים על אש בינונית-נמוכה. מבשלים עד להמסה והחמאה מזהיבה ורק

 מתחילה להשחים. מעבירים לקערה, 

יחד עם כל החלקים התחתונים השחומים ומכניסים למקרר עד שהוא יציב מעט, כ-30 דקות.


בינתיים, מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים להתקרר



מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס ומרפדים שני תבניות בנייר אפייה.


להכנת העוגיות, בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, 

המלח והקינמון. 

. בקערה נפרדת, מקרימים את  החמאה הצוננת והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

 טורפים פנימה את הביצה והוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

מערבבים פנימה את החומרים היבשים. 

מקפלים  את מילוי השוקולד המצונן בתנועה סיבובית לתוך הבצק. 




נזהרים לא להפריז כדי שישארו  מעין שבילי מילוי שוקולדיים בבצק הלבן

מצננים את הבצק במשך 30 דקות.


להכנת הציפוי, מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. 

מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. 

מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.



בעזרת כף גלידה קטנה, קורצים  עוגיות על כל נייר אפייה מוכן. משטחים אותם מעט עם כף היד. 



מפזרים מעט מהציפוי על כל אחד,



 ואופים עד להזהבה, כ-10 עד 12 דקות. 







מוציאים מהתנור ומצננים על ניירות האפייה למשך 10 דקות לפני שמעבירים לרשתות לצינון מלא. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה