יום רביעי, 10 בינואר 2024

ארוחה בתבנית עוף עם אורז ועוד

     

במקרה של ארוחה בתבנית אפשר לומר כי השלם גדול מסכום חלקיו 

שיטה זו לא רק מבטיחה בישול אחיד אלא גם מאפשרת

 לסימפוניה של טעמים ותבלינים להתפתח בתבנית 

 התוצאה? יצירת מופת בטעמים המביאה שמחה לשולחן המשפחתי, 

יוצרת חוויה בלתי נשכחת וארומטית המגלמת את מהות השבת.

 

 בחרתי את המנה לפי הסועדים -  האיש אוהב תפוחי אדמה, מה יש להתלבט?

         עוף עם תפוחי אדמה בתבנית אחת, כן?

אז לא..רגע לפני, העוף כבר היה מופשר, הסיניורית נטעה במוחי רעיון- אחר

       ואני כבר מחפשת את המתכון של דניאל עמית סורקת את הרכיבים, 

                     מבינה שלא הכל יש אבל נסתדר, אשנה קצת ויהיה בסדר 

                                                           


                                                                ואכן היה יותר מבסדר

 רכיבים:

אורז: 

סלסלת  פטריות שמפיניון חתוכות

1 כוס אורז לבן

1כפית מלח דק

1 כף סילאן

2 כפות רוטב סויה

6-8 שיני  שום קצוצים

2 כוסות מים רותחים

מרינדה

3/4כוס שמן קנולה

1כפית גדושה תבלין גריל

1כף פפריקה מתוקה


3 כרעי עוף בינוניות חצויות


אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים את מרכיבי האורז ביחד בתבנית פיירקס.



מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, טובלים את העוף ברוטב

 ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים 

עד לקבלת צבע זהוב.



מניחים את העוף מעל האורז בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים במשך שעה וחצי.

                                     

                             


           אפשר סלטים ליד, לארוחה מושלמת



ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה