במקרה של ארוחה בתבנית אפשר לומר כי השלם גדול מסכום חלקיו
שיטה זו לא רק מבטיחה בישול אחיד אלא גם מאפשרת
לסימפוניה של טעמים ותבלינים להתפתח בתבנית
התוצאה? יצירת מופת בטעמים המביאה שמחה לשולחן המשפחתי,
יוצרת חוויה בלתי נשכחת וארומטית המגלמת את מהות השבת.
בחרתי את המנה לפי הסועדים - האיש אוהב תפוחי אדמה, מה יש להתלבט?
עוף עם תפוחי אדמה בתבנית אחת, כן?
אז לא..רגע לפני, העוף כבר היה מופשר, הסיניורית נטעה במוחי רעיון- אחר
ואני כבר מחפשת את המתכון של דניאל עמית סורקת את הרכיבים,
מבינה שלא הכל יש אבל נסתדר, אשנה קצת ויהיה בסדר
ואכן היה יותר מבסדר
רכיבים:
אורז:
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
1 כוס אורז לבן
1כפית מלח דק
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
6-8 שיני שום קצוצים
2 כוסות מים רותחים
מרינדה
3/4כוס שמן קנולה
1כפית גדושה תבלין גריל
1כף פפריקה מתוקה
3 כרעי עוף בינוניות חצויות
אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את מרכיבי האורז ביחד בתבנית פיירקס.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, טובלים את העוף ברוטב
ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים
עד לקבלת צבע זהוב.
מניחים את העוף מעל האורז בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים במשך שעה וחצי.
אפשר סלטים ליד, לארוחה מושלמת
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה