יום רביעי, 27 במרץ 2024

סטייק סינטה למנה עיקרית

 



יגידו כל הקרניבורים מה שיגידו על איך שצריך לאכול סטייקים בפרט ובשר בכלל

אני  אוהבת לחבר לסטייק סינטה שדי אנמי בטעמו, מרינדה טעימה. 

המרינדה הפעם גם מתחברת לי יופי לתוספת - גראטן תפוחי אדמה  .

ארוחת סטייקים היא גם אחת הארוחות מהירות ההכנה שאני מכירה...



רכיבים:

6 יח' סטייק סינטה

מרינדה:

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות סויה

כף חרדל גרגרים

2 שיני שום כתוש דק דק

1/4 כפית אבקת בצל

2 כפות סויה מתוקה

_______________

1/4 כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

מכינים את המרינדה ומניחים בה את נתחי הבשר, לכמה שעות לפחות.

מחממים טיפה שמן במחבת חם חם ומטגנים את הסטיקים משני הצדדים 2-3 דקות מכל צד,

לא צריך יותר

יוצקים על הנתחים את שארית המרינדה ומערבבים עוד 2 דקות, מוציאים את הסטייקים, 

מוסיפים למחבת

את היין ומצמצמים בערך 30%, יוצקים את הרוטב הטעים על הסטייקים.




מה ליד?

בחרתי להגיש על פסטה פפרדלה  אבל האיש כל כך אוהב תפוחי אדמה

שגראטן תפו"א הוא פינת הירק עבורו.

גראטן תפוחי אדמה:

6-8 תפו"א פרוסים דק לסדר יפה בתבנית חסינת אש

כדי לקצר את משך האפיה בחרתי לבשל בישול מוקדם את תפוחי האדמה, 

הפעם במיקרו למשך 10 דקות.

כדי שלא יתייבשו הוספתי לתבנית ציר מרק בטעם עוף מעט מלח, לכיסוי חלקי ו- 3-4 כפות שמן.

במקביל  טיגנתי במחבת  1/2 כף קמח במעט שמן הוספתי 4 שיני שום כתושות

ואת כל הנוזלים מהתבנית של תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך , אפשר להוסיף עוד מעט נוזלים

ואז כשהרוטב הסמיך יוצקים חזרה לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כשעה






פינת הירק עבורי

שעועית ירוקה ארוכה מוקפצת בשמן זית שום ופרוסות שקדים



ו ש ת ה י ה    ש ב ת    נ פ ל א ה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה