יום ראשון, 24 במרץ 2024

צלי בקר - נתח כתף




סעודה היא אחת המצוות שלנו בפורים, תוכלו להקפיץ את הסעודה בתענוג נטול הטרחה הזה.

  עם כל המשימות

הנוספות שיש ביום הזה קשה לתת תשומת לב ראויה גם   לסעודה ראויה.

אם לא בא לכם לאכול שאריות משבת תוכלו להכין את הצלי הנהדר הזה

שמכינים בסגנון שגר ושכח, כשמכינים קוביות בשר  ולא נתח שלם

 ההכנה הופכת למהירה יותר

ולבסוף, בזמן שאנחנו נהנים מעיניני החג, העיקרית שלנו נאפית לה, 

קוביות הבשר מתרככים עד שנמסים בפה

ארוחה חגיגית שבטוח תרשים

כל שנותר להוסיף תוספות אהובות

וסלטים רעננים.




רכיבים:

1 ק"ג בשר צלי מס’ 5 (כתף) חתוך לקוביות

3 בצלים גדולים חתוכים לפלחים

1 סלסלת פטריות שמפיניון 

1 שקית ערמונים בוואקום

1/2 כף מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כורכום

1 כף חוואייג' למרק

2כוסות מים רותחים

3כפות שמן זית


אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר וצורבים בסיר הבישול



ככה 



כעת מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ובאותו סיר מטגנים את הבצלים


ואת הפטריות



מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את הערמונים


מתבלים, מוסיפים את המים 



מכסים בנייר אפיה מקומט ורטוב

ומעליו יריעת אלומיניום

ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בחום 180 מעלות

כדאי להציץ ולוודא שמפלס המים לא יורד, צריך רוטב פה

פירה תפו"א שנגיש  לצד הצלי הנפלא הזה ישמח לרוטב הטעים.

וכדי שנהיה מסודרים, אני מוסיפה גם כרוב מוקפץ סטייל אבי לוי

לביס מושלם





כרוב מוקפץ לתוספת 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה