יום רביעי, 20 במרץ 2024

ארוחה בתבנית - עוף ואורז אבל בתיבול מיוחד

 


שוב חיפשתי לכבוד שבת מנה בטעם אחר ומיוחד, התנאי היה שהכל בתבנית אחת

כמובן, אז זו לא מנה שמכינים ברגע, אבל נראה לי שהמאמץ בהחלט שווה כי יש תמורה 




לעוף

9 שוקיים

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית שטוחה אבקת קארי

כפית שטוחה אורגנו 

שמן  לטיגון


ירקות לתבשיל

2 עגבניות 

1 פלפל אדום מתוק

בצל 

5 שיני שום

2 סמ שורש ג’ינג’ר


לאורז

1.5 כוסות אורז  שטוף ומושרה במים קרים חצי שעה

בצל  סגול גדול קוביות

2 כפות רסק עגבניות

כפית גדושה מלח

כפית  אורגנו

כפית  קארי צהוב

3 כוסות מים 


אופן ההכנה:


נתבל את העוף  מכל הצדדים ונניח בצד לספיחת טעמים

לאחר כחצי שעה או יותר נטגן את העוף היטב מכל הצדדים



                                                            נוציא מהמחבת ונניח בצד.

באותה מחבת נטגן את הבצל הקצוץ



במעבד נטחן את הירקות: פלפלים אדומים, עגבניות, שורש ג’ינגר, שיני שום ובצל סגול. 

 למחית מרוסקת היטב.


לבצל הזהוב נוסיף רסק עגבניות 



ואת מחית הירקות



נערבב ונבשל 20 דקות



נוסיף את תבליני האורז וגם את האורז המסונן



נערבב היטב

נסדר מעל את השוקיים המטוגנים

נוסיף את המים



נכסה בנייר פרגמנט וביריעת אלומיניום ונכניס לתנור

בחום 130 מעלות למשך שעתיים



תצטרכו להכין כדי להבין איזה ריחות שמימיים עולים מהתנור במהלך האפיה.

את המנה אגיש לצד סלטי ירק ממגוון סלטי הבית שלי 






וש ת ה י ה  ש ב ת   נ ה ד ר ת 











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה