יום רביעי, 3 באפריל 2024

אסיאתית קצת אחרת - חזה עוף במרינדה קוריאנית

 

סיבוב במרכול הניב שקית שבבי  אטריות אורז. 

מנת מוקפצים עם כאלה יצא לנו לדגום מטייק אווי שהזמנו

בעבר, זה יפה טעים ומיוחד אז החלטתי לנסות גם בבית

בחרתי להפריד את העוף מהירקות, אז קוביות חזה עוף במרינדה קוריאנית 

ולצידם ירקות מוקפצים עם שבבי אורז.

מתחילים עם קוביות חזה עוף


רכיבים:

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות, לתבל בכף סויה, 

3-4 כפות קורנפלור מתובל ב - 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור.

למרינדה:

כף אריסה

3 כפות סויה

2 כפות סויה מתוקה

3 כפות סוכר דמררה

1 כף שום כתוש

1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ

1 כפית פפריקה

1/2 כפית חומץ אורז

אופן ההכנה:

מערבבים את נתחי החזה בקורנפלור ומטגנים קלות

מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על נתחי החזה המטוגנים

מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות



ירקות מוקפצים  

כדי לחסוך לי הכנת מספר מנות, 

אני ממש משתדלת לבחור בירקות שכולם אוהבים, זה לא פשוט, אבל בהחלט משתלם.

רכיבים:

2 בצלים חתוכים לפלחים

1/3 כרוב פרוס דק

3 גזר חתוך לרצועות דקות

חב' נבטים סיניים

רוטב לתיבול:

3 כפות סויה

1/3 כוס סילאן


1/2 שקית שבבי אורז שהשרתי במים רותחים למשך 10 דקות וסיננתי


אופן ההכנה:

מכינים את כל הרכיבים למנה כי ההכנה מהירה 

מתחילים בהקפצת הבצל 

מוסיפים את הגזר והכרוב ל- 3-5 דקות תוך הקפצה, ולבסוף את הנבטים

2 דקות ומוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה ומוסיפים את שבבי האורז  שהתרככו,



                                         ממשיכים בהקפצה למשך 2-3 דקות וזהו.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה