יום ראשון, 7 באפריל 2024

קינוח אישי ושוקולדי


 אני לא יודעת מה הביא אותי לפרויקט הזה, האם זו צנצנת החלבונים במקרר, או דווקא

הרצון לקינוח מיוחד וטעים לסעודה החגיגית, אז אם בא לכם להשקיע בקינוח מיוחד וטעים

לכו  על זה, הוא מתאים גם לפסח וכשמכינים בתבניות האישיות שכוללות מכסים,

 קל ונח לאחסן במקרר.


רכיבים: (15 יח')


דקואז שוקולד


70 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים לאבקה)

90 גרם אבקת סוכר

10 גרם קמח תפו"א או קורנפלור

10 גרם קקאו

70 גרם סוכר

100 גרם חלבון (5 חלבונים)


למריחה לאחר האפייה


3-4 כפות ריבת תות או אחרת אהובה


למוס שוקולד


135 גר' שוקולד

150 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה

225 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה


לציפוי - גלסאז'


70 גרם קקאו (רצוי 22% שומן)

150 מ"ל חלב קוקוס או חלב

200 גרם סוכר

50 מ"ל מים

10 גר' ג'לטין מומס ב-60 גר' מים


אופן ההכנה:


דקואז


מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר

מקציפים למרנג מבריק ויציב

מסננים את היבשים , ומקפלים ידנית למרנג

מזלפים לתבניות או רינגים בקוטר 7 ס"מ ואופים 8 דק' ,מצננים

מחממים מעט את הריבה על מנת לרככה

מורחים על  הדקואז .


מוס שוקולד

מרתיחים 150 מ"ל שמנת ויוצקים על השוקולד

משהים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מצננים לטמפ' החדר

מקציפים 225 מ"ל שמנת ומקפלים אל הגנאש

יוצקים לתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים


הציפוי:

מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. מקררים מעט ומוסיפים את הג'לטין המומס.

מסננים את הקרם.

מצננים לטמפ' החדר


הרכבת המנה

משחררים את המוס הקפוא מהתבנית שמים  על גבי

 רשת ויוצקים את הציפוי שהספיק להתקרר ולהסמיך

מניחים כל כיפת מוס על גבי בסיס דקואז.



                                                                           

מקור המתכון: אתר המתכונים של מלכי אדלר


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה