יום רביעי, 9 באוקטובר 2024

אורז כל טוב

 


אורז, אחת התוספות האהובות עלי. 

המנה הכי מנחמת בשבילי היא ערימת אורז לבן מהביל ואפילו מעט דביק, 

עם הרבה  רוטב פטריות, כזה פושטי שהכנתי מאבקת מרק פטריות ומים.

אחרי אורז לבן באים להם כל התבשילים מבוססי אורז עם כל מיני תוספות, 

כי זאת יש לדעת, אורז סופג הכל, 

והוא אחד הרכיבים שאבחר כשרוצה להכין ארוחה בסיר אחד.

ראיתי את המתכון הזה ברשת וממש מצא חן בעיניי, שלא לדבר על כך שאוכל

 להכניס לתוכו חלק נכבד משקיות הירק

 שמצטברות להן במקרר שלי , שיניתי והתאמתי את התיבול לטעמי הבית והרי המתכון לפניכם.

רכיבים:

1/2 כוס עדשים ירוקות

3/4 כוס אורז

כפית וחצי מלח

קורט פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

2 כוסות מים

לירקות:

2 בצלים קצוצים

1 כרישה פרוסה

1 גזר חתוך לגפרורים

1/4 כפית מלח

קורט כורכום

קורט פלפל שחור

1 חב' שמיר

1 חב' פטרוזיליה

אופן ההכנה:

כדי לאפשר בישול של האורז והעדשים יחד מתחילים 

בהשרייתם במים חמים למשך כשעה.



לאחר מכן מחממים 3 כפות שמן בסיר ומוסיפים את האורז והעדשים המסוננים

מטגנים קלות ומוסיפים 2 כוסות מים

מלח, פלפל שחור וכורכום



מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים, מחכים 10 דקות

וכעת ניתן לפתוח את הסיר.

במחבת עם 3-4 כפות שמן מזהיבים את הבצל והכרישה


וכשהנפח שלהם יורד מעט, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן, מתבלים קלות



קוצצים את הירוקים, שהשתדלתם להפריד מהגבעולים 


מוסיפים את הירוקים הקצוצים למחבת וגם את האורז והעדשים 

ומערבבים קלות לפיזור הירקות בתבשיל האורז

ושיהיה לנו בתאבון










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה