יום ראשון, 6 באוקטובר 2024

עוגת יוגורט נטיפי שוקולד ונוטלה

 


המתכון הזה עלה לי בחיפוש כשחיפשתי מה לעשות עם יוגורט שמתקרב לפג תוקף

אני אוהבת את המתכונים של שרון היינריך ולכן למרות שמדובר בסופו של דבר בעוגה חלבית 

שאני לרוב אעדיף להמיר לפרווה, הכנתי אותה ככתבה וכלשונה .העוגה קלה מאוד להכנה, 

אפילו ללא שימוש במיקסר מטרפה וקערה.

 שימו לב את העוגה הזאת מכינים בתבנית שהיא קצת יותר גדולה מתבנית אנגליש קייק הרגילה.

מתקבלת עוגה רכה  עסיסית וטעימה במיוחד



רכיבים: (תבנית אינגליש קייק 30X11)


3 ביצים

150 גר' סוכר דמררה

100 גר' שמן (1/2 כוס)

כפית תמצית וניל

100 גר' קמח

1 שקיק אבקת אפיה

80 גר' שוקולד מריר קצוץ

210 גר' יוגורט

150 גר' ממרח נוטלה


אופן ההכנה:

טורפים בקערה את הביצים הסוכר ותמצית הוניל

מוסיפים באיטיות את השמן

מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, שוקולד קצוץ ואבקת אפיה

 ומוסיפים לקערה עם הביצים 

תוך טריפה, לסירוגין עם היוגורט.

מחממים את הנוטלה

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית

מזרזפים מחצית ממרח הנוטלה, מכסים בשארית הבלילה 

ומזרזפים את המחצית הנותרת של הנוטלה, כעת בעזרת סכין

משיישים קלות 



ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות למשל 35-40 דקות.



2 תגובות:

  1. את השוקולד צ׳יפס מוסיפים לתערובת הקמח?

    השבמחק