מרק ירקות עם קניידלך זה ממש חובה לפתיח
חזה עוף
מרינדה
כף מיץ לימון
כפית גדושה מלח
כפית גריל עוף
מעט פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזייה קצוצה
להניח לשעה במרינדה ולאחר מכן לטגן משני הצדדים רק עד שמלבין מעט.
לתוספת - פתיתים
כן, פתיתים של פסח, מצויינים, מקמח טפיוקה, אפשר לגוון בהכנה
והן מהווים יופי של תחליף לתפוחי אדמה בפסח למי שנמנע מקטניות
רכיבים:
2 בצלים
3 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון
2 שקיות פתיתים לפסח
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
מבשלים את הפתיתים במי מלח- ע"פ ההוראות שעל האריזה ומסננים.
בינתיים במחבת מזהיבים את הבצל
מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות, מאדים, כשרוב
הנוזלים מתאדים , מתבלים
מוסיפים את הפתיתים המסוננים ומערבבים
ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות כדי שהפתיתים יספגו את הטעמים
בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
לביבות כרובית
עודפי כרובית שחייבים להשתמש ממש עכשיו והנה לי עוד תוספת חביבה:
מה ?
נתחיל בחצי קילו פרחי כרובית מבושלים קלות וקצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
בצל סגול קטן קצוץ
בלילה :
3 ביצים
2 כפות קמח תפו"א
3 כפות קמח מצה
1/4 כוס שמן
חצי כפית מלח
1/4 כפית כורכום
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי הבלילה
מאחדים עם הירקות
מטגנים לביבות קטנות.
פירות או גלידה הם יופי של קינוח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה