יום רביעי, 9 באפריל 2025

ארוחה צהריים פסחית

 





מרק ירקות עם קניידלך זה ממש חובה לפתיח




חזה עוף

מרינדה

כף מיץ לימון

כפית גדושה  מלח

כפית גריל עוף

מעט פלפל שחור

4 שיני שום כתושות

2 כפות פטרוזייה קצוצה

להניח לשעה במרינדה ולאחר מכן לטגן משני הצדדים רק עד שמלבין מעט.



לתוספת - פתיתים 

כן, פתיתים של פסח, מצויינים, מקמח טפיוקה, אפשר לגוון בהכנה

והן מהווים יופי של תחליף לתפוחי אדמה בפסח למי שנמנע מקטניות

רכיבים:

2 בצלים

3 שיני שום כתושות

סלסלת פטריות שמפיניון

2 שקיות פתיתים לפסח

מלח, פלפל שחור

פטרוזיליה קצוצה

מבשלים את הפתיתים במי מלח- ע"פ ההוראות שעל האריזה ומסננים.

בינתיים במחבת מזהיבים את הבצל

מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות, מאדים, כשרוב

הנוזלים מתאדים , מתבלים

מוסיפים את הפתיתים המסוננים ומערבבים

ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות כדי שהפתיתים יספגו את הטעמים

בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.



לביבות כרובית 

עודפי כרובית שחייבים להשתמש ממש עכשיו והנה לי עוד תוספת חביבה:

מה ?

נתחיל בחצי קילו פרחי כרובית מבושלים קלות וקצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
בצל סגול קטן קצוץ

בלילה :

3 ביצים
2 כפות קמח תפו"א
3 כפות קמח מצה
1/4 כוס שמן
חצי כפית מלח
1/4 כפית כורכום
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי הבלילה
מאחדים עם הירקות
מטגנים לביבות קטנות.



פירות או גלידה הם יופי של קינוח 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה