יום ראשון, 27 באפריל 2025

עוגת תפוחים ופקאן

 

חג העצמאות כבר כאן, והשולחנות מתמלאים בריחות של בשרים על האש, 

תירס חרוך ושלל סלטים צבעוניים. 

אבל אין ארוחה שלמה בלי סוף מתוק – וכאן נכנסת לתמונה עוגת תפוחים רכה ונפלאה, 

שמתאימה בדיוק לסיים איתה את חגיגת הברביקיו. היא לא כבדה, לא מתוקה מדי, 

פשוט בול – בדיוק מה שמתחשק אחרי ארוחה כזאת. 

יש בה את כל מה שאנחנו אוהבים: פשטות של בית, ריח של תפוחים וקינמון, 

וביס שמרגיע את כל החושים. אז אחרי שהאש כבתה והצלחות התרוקנו, 

תנו כבוד לקינוח שעושה את זה נכון – עוגת תפוחים חגיגית, בגובה העיניים.

אם רוצים לשדרג, הוסיפו כדור גלידת וניל קרמלי. פינוק מושלם!



רכיבים:

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות שמן

כף תמצית וניל

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

4 תפוחים ירוקים קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות

1 כוס פקאן קצוץ

גלייז:

150 גר' אבקת סוכר

3-4 כפות סיידר תפוחים

כף ברנדי תפוחים

25 גר' נטורינה

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר ותמצית הוניל

כשמתקבלת קציפה לבנבנה ותפוחה מזרזפים תוך הקצפה את השמן

מערבבים את החומרים היבשים ומערבבים אותם לקציפה עד להטמעה , לא יותר.

להוסיף את קוביות התפוחים והאגוזים, לערבב

להעביר לתבנית ארובה משומנת היטב ולאפות בחום 170 מעלות כשעה ורבע.

ממיסים את הנטורינה ומערבבים עם שאר רכיבי הגלייז 

כשהעוגה קרה לגמרי, אפשר להפוך אותה על צלחת הגשה ולקשט עם הגלייז




                                                                              




2 תגובות: