יום רביעי, 30 באפריל 2025

מתכון עם זכרון - הבראוניז של מאיה די הי"ד

 

לפעמים מתכון הוא הרבה יותר מאוסף של רכיבים ושלבים.

לפעמים מתכון הוא זיכרון.

חתיכת חיים קטנה שמצליחה להישאר — גם אחרי שהידיים שאפו אותו אינן.

הבראוניז האלה — פשוטים, טעימים, כשרים לפסח ומתאימים לכל ימות השנה

 נושאים איתם את טעמה של מאיה די ז"ל.

מאיה, שנרצחה באכזריות בחול המועד פסח לפני כשנתיים, 

הותירה אחריה לא רק זיכרונות יקרים בלב הקרובים לה, 

אלא גם רגעים מתוקים, של חום, של בית, של שמחה פשוטה.


המתכון הזה, שחלקו לאחר מותה — הפך להיות סמל קטן של אור, אהבה, ומתיקות שנשארת.

לזכרה. לזכר הרוך שבה. לזכר החיים שנגדעו בטרם עת.

תכינו, תזכרו, תאהבו




הבראוניז של מאיה די
תבנית מלבנית בגודל 28×18 ס״מ

רכיבים:
3 חפיסות שוקולד מריר
6 כפות שמן
חצי כוס סוכר 
2 כפות מים
2 ביצים גדולות
כפית וניל
3/4 כוס קמח שקדים דק
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה 
משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, מחממים תנור ל 165 מעלות.
 שוברים את השוקולד לחתיכות וממסים במיקרוגל (אפשרי גם בבאן מארי).
 בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ומים ומחממים כדקה במיקרוגל.
מערבבים ביחד את תערובת השוקולד ותערובת השמן.
מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבוב. מוסיפים וניל ומערבבים.
 מוסיפים את הקמח, הסודה והמלח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
 יוצקים את התערובת לתבנית.
אופים כ 24 דקות.

עדידי נרתמה לעזרה והכינה יחד איתי















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה