יום ראשון, 4 במאי 2025

מרק קרם פטריות הונגרי

 

אמנם אין גשם אבל הטמפרטורות לגמרי מתאימות  למרק עשיר ומהביל. 

והפעם, לא סתם מרק קרם פטריות, אלא בגרסה הונגרית עמוקה ומלאת ארומה. 

הפטריות מעניקות לו טעם עמוק ואדמתי, התיבול העדין מחמם את הלב, 

והמרקם הקרמי הופך כל כף לתענוג. לצד ברוסקטות פריכות, 

זו לא רק מנה ראשונה – אלא ממש ארוחה קלה ומושלמת .



רכיבים:


2 בצלים קצוצים

6 פטריות פורטבלה פרוסות

2 סלסלות שמפיניון פרוסות

כף קמח

כפית וחצי מלח

כפית פפריקה מתוקה

מעט טימין

כף סויה

2 כפות יין לבן יבש

שמיר עלים מ- 3 גבעולים

4 כוסות ציר ירקות*

1 כוס קרם קוקוס


 

אופן ההכנה:

מתחילים בהזהבת בצל קצוץ

מוסיפים את הפטריות החתוכות/פרוסות, מאדים כ- 10 דקות

מתבלים ומוסיפים את כל שאר הרכיבים, מאדים עוד 5 דקות

מוסיפים את הציר ומבשלים כ- 20 דקות

טוחנים, מוסיפים קרם קוקוס ומתקנים תיבול.



                                                                          



*מתכון לציר ירקות:



רכיבים:

3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
 חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. 
את הציר הנותר אפשר להקפיא 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה