גם כששישי מגיע בסערה, עדיין מתחשק להגיש ארוחה שמרגישה מושקעת וחגיגית.
ארוחה בתבנית היא לרוב הפתרון המבוקש
עוף בתיבול מושלם שנאפה יחד עם האורז שסופג את הטעמים, מפיץ ריח נהדר בכל הבית
ומרגיש כמו השקעת שעות במטבח.
השילוב הקלאסי של חרדל, דבש ושום לא מאכזב אף פעם — הוא יוצר רוטב עשיר,
מתקתק ומעט חרפרף, כזה שמלטף את העוף ומשדרג גם את האורז שמתחתיו.
תוך זמן קצר מתקבלת מנה עיקרית טעימה, מרשימה, ומשביעה -
כזו שמכבדת את שולחן השבת ולא מכבידה על ההכנות.
רכיבים:
שוקיים עוף
מרינדה:
כף חרדל דיז'ון
1/2 כף חרדל גרגרים
3 כפות דבש
4 שיני שום כתושות
מעט טימין
מעט רוזמרין
מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן
בתבנית:
1 כוס אורז +1 3/4 כוסות מים, 3 כפות שמן, כפית מלח .
אופן ההכנה:
כמובן שעדיף לתת לעוף זמן שהייה עם המרינדה ואז להניח על האורז, להוסיף את הנוזלים
לכסות ולאפות כשעה בחום 185 מעלות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך
לאפות להשחמה יפה.
בגמר האפיה להוציא מהתנור ולכסות את התבנית, כך האורז שנאפה יחזור ויתרכך.
הוספתי סלט ושעועית ירוקה מוקפצת למנה מושלמת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה