יום ראשון, 22 ביוני 2025

פוקצ'ה, אבל אחרת

 

אחר הצהריים של שבת קייצית  הזמן נמתח כמו גומי, חיב נישנושים אני אסתפק בקצת פירות, 

אולי פרוסת עוגה, וזהו. אבל הג’וניורית שלי מחפשת משהו קצת יותר משביע, 

ואני משתדלת לאלתר לה פתרונות שיהיו גם קלים להכנה וגם טעימים. 

כשראיתי מתכון לפוקצ'ה בהידרציה של 100%, 

הסתקרנתי – איך תצא פוקצ'ה עם כל כך הרבה מים? 

התשובה: פשוט נהדר. הבצק אוורירי, הריח משגע, והתיבול שאני אוהבת 

נותן לה בדיוק את הטוויסט הנכון. עכשיו רק נשאר לקוות שגם היא תאהב…

 


מרכיבים לבצק:

 350 גרם קמח 

 350 גרם מים קרים ככל האפשר , השתמשתי במים מהמקרר

 15 גרם שמרים יבשים - כף גדושה מאד

 כף וחצי סוכר לבן

 כף דבש

כף מלח

 2 כפות שמן זית

תוספות:

מלח מלדון

אורגנו יבש

שמן זית

עגבניות חתוכות ומתובלות במעט מלח

זיתים פרוסים

אופן הכנת הבצק:

שמים את רכיבי הבצק בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מתחילים בלישה איטית, 

זהו בצק ממש נוזלי כך שוו הגיטרה מתאים מאוד.


לשים במשך 7-10 דקות. הלישה הארוכה עוזרת לפתח את רשת הגלוטן, זו 

שתתן לנו בסוף את המאפה האורירי.

מניחים לתפיחה,, למשך כשעתיים , תוך כדי משתדלים לגשת לקערה לפחות שלוש

פעמים ולתת עירבוב לבצק- כמו שמקפלים בצק כדי ליצב אותו

בעירבובים הבצק הנוזלי למדיי הופך לגוש אחיד, עדיין רך מאוד

אבל כבר לא כל כך נוזל.

לאחר שהבצק תפח לו, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

משטחים

מפזרים את התוספות


מניחים לתפיחה של עוד כחצי שעה 

מעבירים לתנור בחום 220 מעלות למשך 15 דקות




מבוסס על מתכון של דור פלג - פוקצ'ה בארזה עם שינויים שלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה