הכי קל לי להכין פרגיות על האש, וזה תמיד עובד
אולי כי אצלנו זו משימה זוגית: אני מתבלת, והוא מופקד על הגריל.
הפעם נותרו לי כמה סטייקי פרגית צלויים, שכבר עשו סיבוב במקפיא וחיכו לרגע הנכון.
במקום לחמם סתם ולחזור על אותו טעם, החלטתי לרענן – רוטב חדש, שילוב תוספת, וקצת תשומת לב ופתאום זו בכלל לא אותה מנה.
אותה פרגית, אבל בטוויסט אחר לגמרי.
המרינדה המקורית:
המרינדה מיועדת ל-500-600 גר' בשר פרגיות
1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיז'ון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לחצות את נתחי הפרגיות הגדולים לשניים, את הקטנים אפשר להשאיר בשלמותם
לערבב עם המרינדה והניח לספיגת טעמים 12-24 שעות
במחבת מכינה את הרוטב
עם בצל פרוס מטוגן בתוספת כפית סוכר
מוסיפה 1/4 כוס טריאקי
2 כפות סויה מתוקה
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1/2-3/4 כוס מים
מרתיחים ומבשלים כ- 5 דקות
מוסיפים את נתחי הפרגית לבישול קצר, תוך שימת לב שהם מכוסים ברוטב הטעים.
מנה נפלאה שאפשר להגיש על כל תוספת שמתאימה לקלוט רוטב
רוטב טוב עושה קסמים – והוא בדיוק מה שהפך את הפרגית הצלויה ממנה "שאריתית"
למשהו שכולם ביקשו תוספת ממנו.
בחרתי ברוטב שמאזן מתיקות, מליחות וטעמים עמוקים – כזה שסופג לתוך הפרגית
ונותן לה חיים חדשים.
הוספתי תוספת קטנה ליד, וקיבלתי ארוחה מושלמת שהרגישה לגמרי טרייה,
למרות שכל הבסיס שלה כבר היה מוכן.
אז אם גם לכם נשארים סטייקים או פרגיות מהברביקיו
אל תמהרו לשכוח מהם.
אפשר להפוך אותם למנה חדשה, טעימה, וקלה להפליא.
תוספת אורז שחיברתי למנה הזאת, אורז קצת אחרת
וזה הולך ככה:
לכוס אורז שטוף
בסיר בצל קצוץ דק ומתחילים לטגן על להבה בינונית
בתוספת 1/2 כפית סוכר חום ומעט פלפל שחור
מטגנים להזהבה 25 דקות
ואז
מוסיפים לבצל הזהוב את האורז וממשיכים לטגן 8 דקות
מוסיפים כפית מלח
ו- 1/4 1 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומבשלים 16 דקות תוך בחישה באמצע.
מכבים את האש ומניחים סגור ל - 10 דקות.
תנסו פעם להכין ככה, האורז מתקבל אחד אחד וטעים טעים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה