יום רביעי, 6 באוגוסט 2025

קיגל עם בצלים מקורמלים

 


נכון, זה קוגל עם אטריות דקות כמו הירושלמי – אבל מכאן והלאה הכול אחר.


בלי סירופ כבד, בלי שעות בתנור, ובלי עמידה מיותרת במטבח.


פשוט, טעים ומנחם – בדיוק מה שצריך כשמתחשק להכין מנה ביתית בלי להזיע עליה.


כזה שאפשר לערבב בעשר דקות, לשלוח לתנור – וליהנות מריח שממלא את הבית.

 




רכיבים:

חבילת אטריות דקות (400 גרם)

6 בצלים סגולים גדולים

6 ביצים

1/2 כוס שמן

כוס סוכר חום בהיר

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

אופן הכנה:

מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

מגרדים את הבצלים בדיסק הגירוד הגדול במעבד מזון או בפומפייה.

מערבבים בקערה גדולה את האטריות, הבצל, הביצים, השמן, הסוכר החום, המלח והפלפל.

מעבירים את התערובת לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות טורבו למשך 15 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות, 

עד שהקוגל שחום ופריך.

המתכון של קורין גדעון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה