בפעם הראשונה שנתקלתי בחזה מולארד היתה במסעדה
שהייתה ממוקמת בקארדו בירושלים והייתה בקונספט של ימי התנ"ך
זאת אומרת כל התפאורה,שולחנות,מוסיקה,כלים ,תפריט ואפילו תלבושות לסועדים
הותאמו לעבר הרחוק ,רחוק מאוד. חיפשתי את המוצר בחנויות, אך לשווא
בפעם השניה שאכלתי חזה מולארד,מצויין היתה במסעדה לה רלה ג'פה
וזו הייתה תזכורת נעימה ובהחלט נתן לי מוטיבציה לחזור לחפש היכן ניתן לרכוש חזה מולארד
אז בהחלט ניתן לרכוש , בפוגרס בפתח תקווה, וכשהסוד התגלה
המעדן עולה על שולחננו כמה וכמה פעמים בשנה.
רכיבים:
4 יח' חזה מולארד
לרוטב:
250 גר' סוכר
מעט מים
2 כוסות ציר עוף
1 כוס מיץ תפוזים
עלה דפנה
כפית סויה
פלפל שחור גרוס
קליפות תפוז חתוכות (לאחר הרתחה במים)
אופן הכנה:
לטגן המולארד, להתחיל בצד של העור ולטגן עד שמשחים, בערך 6-8 דקות תלוי בנתח
לבשל את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל, להוסיף את ציר העוף ולצמצם לחצי.
להוסיף מיץ תפוזים ברתיחה עדינה.
לתבל ולבשל עד שמסמיך מעט
אפשר להגיש חזה אחד לכל סועד
או
לפרוס את הבשר ולצקת מעל את הרוטב.
המון זמן חיפשתי , כי פתאום הם נעלמו לי.
לאחרונה החלטתי לנסות את החזה אווז שהוצע לי
באחת החנויות כתחליף, ומה אומר, זה לא רע בכלל
אז אם בא לכם לגוון קצת
לכו עליו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה