יום שני, 24 במרץ 2014

מרק בצל

למרק בצל צריך הרבה סבלנות
וכל זאת כדי לקבל מרק בעל צבע חום עמוק
ולא לבנבן
אני מכירה 2 אופנים להכין מרק שכזה
אחד בטיגון איטי של הבצל , עד לקבלת הצבע הרצוי
והשני דווקא ע"י השחמת הקמח

מתכון 1:

רכיבים
3 כפות שמן
1 כף שמן זית
1 קילו בצל, פרוס לרצועות
1/4 כוס קמח
1/2 כוס יין לבן יבש

1/4 כוס אבקת מרק
5-6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל

הכנה
מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה
עד שהוא מזהיב לחום עמוק.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל.
מסירים מהאש, מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.
מחזירים לאש ומוסיפים את המים ואבקת המרק. 
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב.
מתבלים במלח ופלפל.

מגישים עם קרוטנים ופרמזן מגוררת

מתכון2:

קודם קולים את הקמח. 

2 כפות קמח בערך מכניסים לסיר ומחממים עד שהקמח משחים.

בשלב הזה מוסיפים 4-6 כפות שמן. מערבבים יחד מעט.

עכשיו נוסיף את הבצל בערך ק"ג בצל חתוך לטבעות.

מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים ומתכווצים.

מוסיפים 1 כוס יין לבן 

מתבלים  פלפל ומלח , מוסיפים גם 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ומגישים חם עם קרוטונים ופרמזן מגוררת.




חשבתם שאין מה לשנות?

הפתעה...

את מרק הבצל הזה בישלתי לפי מיטב המסורת

לאט לאט אידיתי את הבצלים

עד שהואילו בטובם והתחילו להשחים

חושבת שלקח יותר משעה.

ןהפעם בנוזלים גם 1/2 כוס מיץ תפוזים

יצא מצויין!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה