נכון שאני טיפוס של "שגר ושכח" תנו לי תנור, תבנית, ושלום על ישראל.
אבל מה עושים כשאין מקום בתנור (כי עוגה, ולחמניות, ואולי גם תבנית ירקות שכבר חיכתה)?
פותחים סיר, מדליקים את הגז ופתאום מגלים את הקסם של פרגיות שמתבשלות לאט על הכיריים.
רכות רכות, נימוחות בפה, עטופות ברוטב עשיר וטעים שמצדיק כל ערבוב.
לפעמים, כשאין ברירה מתגלים המתכונים הכי שווים.
רכיבים:
12 יח' פרגית
3 בצל פרוס
מרינדה:
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
5 כפות קטשופ
3 כפות שמן
5 כפות סויה
5 כפות דבש
2 כפיות שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
יום לפני ההכנה או לפחות כמה שעות קודם, מכינים את המרינדה ומערבבים
לתוכה את נתחי הפרגית.
מזהיבים את הבצל בסוטאז רחב למדיי שיכיל את כל נתחי הפרגית בעדיפות השכבה אחת
כשהבצל מקבל צבע יפה
מוסיפים את הפרגיות עם כל המרינדה ומבשלים כחצי שעה - מכוסה
לאחר מכן מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות עד הנתחים משחימים והרוטב מצטמצם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה